Noutati :

De luni, troleibuzele 15 si 16 si Expresul 2 circula din nou pe strada Maresal Prezan si bulevardul Sudului din Timisoara. Harta cu traseele complete

26 august, 2022 - 02:06 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
4

TIMISOARA. Suspendate de pe traseul initial in urma cu mai bine de doi ani, troleibuzele 15 si 16, dar si Expresul 2, se reintorc pe bulevardele Maresal Prezan si pe Sudului. Lucrarile in zona inca nu au fost receptionate, intrucat au fost descoperite mai multe nereguli in executie, dar constructorul a permis, in sfarsit, reluarea circulatiei mijloacelor de transport in comun.

CITESTE SI: Pana la inceperea scolii, Drumul Boilor va fi finalizat, da asigurari Primaria Timisoara. Se va circula, insa, in continuare cu probleme in zona intersectiei cu Centura Sud. Video

Astfel, incepand din data de 29.08.2022, troleibuzele si autobuzele vor reveni pe traseul bulevardul Sudului – strada Maresal Constantin Prezan.

Iata mai jos traseele complete pe care vor circula:

LINIA EXPRES 2 va avea urmatorul traseu dus-intors: traseul existent de la Continental pana in Piata Gheorghe Domasneanu – apoi pe strada Venus – bulevardul Sudului, cu revenire pe traseul anterior, bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu)- strada Aries – Complexul Studentesc – Bastion – Piata Marasti – Iulius Town – strada Sf. Apostoli Petru si Pavel.

Pe traseul strada Venus – bulevardul Sudului, se vor folosi urmatoarele statii: perechea de statii “Venus”, statii situate in sensul giratoriu de la intersectia strazii Venus cu strada Maresal Constantin Prezan si Calea Urseni (una pe strada Venus, la intrare in sensul giratoriu, pe directia de deplasare spre strada Maresal Constantin Prezan, si una la trecerea pe strada Maresal Constantin Prezan spre Calea Urseni), perechea de statii “Giratie Sudului”, situate pe bulevardul Sudului, la intersectie cu strada Maresal Constantin Prezan (una la intrare in sensul giratoriu de pe bulevardul Sudului si alta la iesire din sensul giratoriu, pe bulevardul Sudului), perechea de statii “Parc Bulevardul Sudului”, statii situate pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, perechea de statii “Bulevardul Sudului” (una situata la intrare pe bulevardul Sudului de pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca si una situata pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, la intersectie cu bulevardul Sudului, vis-a-vis de Hotel Lido).

LINIA 15 TROLEIBUZ va avea urmatorul traseu: traseul existent de la Posta Mare/strada Traian Grozavescu pana pe Calea Martirilor, apoi pe strada Maresal Constantin Prezan – sensul giratoriu de la intersectia strada Maresal Constantin Prezan cu bulevardul Sudului – bulevardul Sudului – bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) – str. Aries, cu revenire pe traseul F.C. Ripensia – strada Michelangelo – Posta Mare/strada Traian Grozavescu.

Pe traseul strada Maresal Constantin Prezan – bulevardul Sudului – bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) se vor folosi urmatoarele statii: “Maresal Constantin Prezan”, statie situata la intrare pe strada Maresal Constantin Prezan, de pe Calea Martirilor (la Baricada), “Giratie Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, la iesirea din sensul giratoriu spre strada Maresal Constantin Prezan, “Parc Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, sensul de deplasare spre bulevardul Dr. Iosif Bulbuca/bulevardul Liviu Rebreanu, “Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), la intersectie cu bulevardul Sudului, vis-a-vis de Hotel Lido, sensul de deplasare spre str. Aries, “Spitalul Judetean”, statie situata pe str. Aries langa McDonald’s.

LINIA 16 TROLEIBUZ va avea urmatorul traseu: traseul existent de la Posta Mare/strada Traian Grozavescu pana pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), apoi pe bulevardul Sudului – sensul giratoriu de la intersectia cu strada Maresal Constantin Prezan – strada Maresal Constantin Prezan – Calea Martirilor 1989 – str. Aries, cu revenire pe traseul existent, pana la Posta Mare/strada Traian Grozavescu.

Pe traseul bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu) – bulevardul Sudului – strada Maresal Constantin Prezan – Calea Martirilor 1989, se vor folosi urmatoarele statii: “Bulevardul Sudului”, statie situata la intrarea pe bulevardul Sudului, de pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca (bulevardul Liviu Rebreanu), “Parc Bulevardul Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, in dreptul parcului, sensul de deplasare spre strada Maresal Constantin Prezan, “Giratie Sudului”, statie situata pe bulevardul Sudului, la intrare in sensul giratoriu de la intersectia cu strada Maresal Constantin Prezan, “Maresal Constantin Prezan” statie situata pe Calea Martirilor 1989, la iesire de pe strada Maresal Constantin Prezan, “Martir Ioan Stanciu”, statie situata pe Calea Martirilor 1989, dupa intersectia cu strada Martir Ioan Stanciu, sensul de deplasare spre Complexul Studentesc, “Calea Martirilor”, statie situata pe Calea Martirilor 1989, dupa intersectia cu bulevardul Liviu Rebreanu, sensul de deplasare spre Complexul Studentesc.

***

Va reamintim, modernizarea strazii Maresal Prezan (fosta Lidia), de la fosta Baricada (intersectia cu Calea Martirilor) pana in sensul giratoriu din Piata Gheorghe Domasnean (fabrica AEM), a inceput in vara lui 2020. Carosabilul a fost largit la 4 benzi de circulatie, cate doua pe sens, si au fost amenajate sensuri giratorii la intersectia cu bulevardul Sudului si la cea cu strada Venus – Calea Urseni. De asemenea, a fost extinsa reteaua de troleibuz, pana la intersectia cu bulevardul Sudului, si au fost amenajate piste de biciclete si trotuare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Lucruri facute in batjocura, avizate de catre niste incompetenti si responsabilitate aruncata de la unii la altii: NU EXISTA statii pentru asteptare, parintii si copiii vor astepta in soare/ploaie/ninsoare, NU EXISTA cosuri pentru gunoi, o mare batjocura ! Nicio problema, asta vor primi si la urmatoarele alegeri din partea votantilor timisoreni !

  2. Iar calatorii, inclusiv copii, vor astepta in soare, in ploaie, in ninsoare, pentru ca aceasta administratie INCOMPETENTA este depasita de situatie ! Nu exista nicio statie montata si nici cosuri de gunoi pe bdul Sudului/Lidia.

  3. Adică 16 va circula pe un sens și 15 pe sensul celălalt…

  4. Linia 15 pana la iesire din Timisoara inspre Giroc a fost cea mai buna miscare pentru locuitorii din sudul orasului.
    Linia E3 este insuficienta(vine foarte rar comparabil cu 15) pentru persoanele care vor sa ajunga inspre centru. Am vazut foarte multa lume la ultima statie de la Apicultorilor de dimineata si nu intelgeam de ce. Multumim STPT, tot mai prost.