De la sol, dar si din aer se vor imprastia substante impotriva tantarilor. Inca o tura de dezinsectie in Timisoara

TIMISOARA. Inceputa in aceasta luna, dezinsectia la Timisoara continua si in aceste zile, cu o noua etapa. Echipajele firmei care se ocupa de starpirea tantarilor, mustelor si rozatoarelor vor iesi pe strazi cu tot arsenalul din dotare.

CITESTE SI: Au scos pistoalele in parcul din spatele catedralei din Timisoara si au talharit un barbat. Atacatorii sunt cinci tineri pe biciclete 

Interventiile pentru combaterea enervantelor insecte se vor face atat pe strazi, cat si in parcuri in perioada 26.05–31.05.2021 in intervalul orar 21:00–05:00. Se va actiona si aerian in intervalul orar 06:00–10:00 si 17:00–21:00. Toate procedurile se vor efectua cu substante autorizate.

Se va folosi Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin, avizata de Comisia Nationala pentru produse Biocide din Ministerul Sanatatii, dar si Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor si Agrorat Pellet, avand substanta activa Brodifacoum, pentru combaterea rozatoarelor, anunta reprezentantii primariei.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor. In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

Va reamintim, Primaria Timisoara a semnat in 2019 un contract de 4 milioane de euro pentru operatiuni de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, pe patru ani, cu firma Coral Impex din Ploiesti, castigatoarea licitatiei.

CITESTE SI: Minune Dumnezeiasca langa Timisoara, spun credinciosii si preotul. Fecioara Maria plange cu lacrimi de mir la biserica, in Sanandrei. Au fost prelevate probe si trimise la laborator. Video

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ioji spune:

    Zoly(fara multe l),mata ce parere are?

  2. sdasdasd spune:

    zilele trecute vorbisem cu niste prieteni ce traiesc in tari civilizate din Europa, nu s-a auzit de desinsectie de vreo 10 ani pe acolo ca nu vor sa-si intoxice populatia…