Noutati :

De la 1 iulie, medicii vor fi obligati sa prescrie retete in sistem electronic, anunta CJAS Timis

14 mai, 2012 - 02:12 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa de Asigurari Timis introduce prescriptia electronica, de la 1 iunie, ceea ce inseamna ca toti medicii din judet vor fi obligati sa elibereze retetele pacientilor in sistem electronic. Dar asta o luna mai tarziu.

Pentru a le permite o perioada de acomodare, pana la finele anului, prescrierea electronica va putea fi facuta in paralel cu metoda folosita in prezent, adica eliberarea retetelor medicale prin intermediul formularelor tipizate eliberate de catre CJAS.

„Prin intermediul acestui nou sistem de prescriere electronica se doreste o eficientizare a activitatii medicale, pe de o parte, pentru a veni in sprijinul pacientilor evitandu-se eventuale erori, pe de alta parte, pentru a inlesni activitatea furnizorilor de servicii medicale (medici si farmacisti). In acelasi timp, prin cresterea transparentei proceselor, platforma va contribui la limitarea abuzului si a posibilitatilor de frauda in sistem”, anunta Cristian Careba, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate .

Prescriptia electronica va face parte din „Platforma informatica a asigurarilor de sanatate”, platforma structurata in jurul Sistemului Informatic Unic Integrat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...