De la 1 februarie calmantele se iau doar cu reteta! Vezi lista medicamentelor care se pot lua doar pe baza de reteta!

Incepand cu 1 februarie, Algocalminul, Novocalminul si alte calmante pe baza de metamizol vor putea fi procurate doar cu reteta. Astfel, aceasta decizie a fost luata de Agentia Nationala a Medicamentului în urma unui studiu care arata ca medicamentele pe baza de metamizol pot duce la aparitia unei boli grave, numita agralonucitoza.

Agralonucitoza este o boala care se manifesta prin scaderea celulelor neutrofile din sange care afecteaza imnuitatea organismului.

Boala, la nivel mondial a fost depistata la cateva sute de persoane, ceea ce nu pare a fi chiar asa de mult în comparatie cu multe alte boli care sunt cauzate de diferite produse pe care dam banii zilnic.

Cum la nivel national exista 13 tipuri de calmante pe baza de metamizol, toate vor putea fi procurate începand cu 1 februarie doar pe baza de reteta. Iata lista medicamentelor care vor fi eliberate doar cu reteta de la 1 februarie, medicamente care sunt folosite de multe persoane în cazul unor dureri de cap sau dureri de masele pentru care vor avea nevoie de acceptul medicului de familie ca sa le foloseasca: Algiotop, Algoblock, Algocalmin, Algozone, Algoremin, Alindor, Centralgin, Fabocalm, Metamizol Farmacon, Metamizol Solacium, Novocalmin, Quarelin si Sintocalm.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.