Noutati :

De la 1 aprilie, medicul de familie poate face injectii si unele tratamente la domiciliul bolnavului

26 martie, 2022 - 08:49 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
0

Guvernul a aprobat o hotarare care extinde serviciile medicale acordate de medicii de familie, atat la cabinete, cat si la domiciliul pacientului sau la locul solicitarii. Modificarile vor intra in vigoare de la 1 aprilie.

In scopul asigurarii accesului permanent la serviciile acordate de medicii de familie, pentru a determina diminuarea perioadei de recuperare a sanatatii si reducerea numarului de internari evitabile, vor fi extinse serviciile medicale acordate de medicii de familie conform curriculei de pregatire, prin introducerea de noi servicii de diagnostic si tratament, care vor putea fi acordate atat in cadrul cabinetelor medicilor de familie cat si la domiciliul pacientului sau la locul solicitarii, potrivit Ministerului Sanatatii. Astfel, medicul de familie va putea efectua si la domiciliu sau in afara programului de lucru orice tratament injectabil sau perfuzabil necesar, in urma consultatiei pe care acesta o acorda pacientilor din lista proprie.

CNAS si MS au pregatit si alte noutati pentru medicina de familie, aplicabile de la 1 aprilie 2022. Acestea sunt prevazute intr-un proiect de Ordin care modifica si completeaza Ordinul comun al Ministerului Sanatatii si CNAS nr. 1068/627/2021. Neasiguratii inscrisi la medicul de familie vor putea primi doua servicii aditionale noi, introduse in pachetul minimal de la 1 aprilie: supravegherea travaliului fara nastere si asistarea nasterii inopinate, conform curriculei de pregatire a medicului, reiese din proiectul de act normativ prezentat de Economica.net.

Tot de la 1 aprilie asiguratii inscrisi pe lista unui medic de familie vor putea beneficia de peste 20 de servicii aditionale noi, potrivit curriculei de pregatire a medicului, daca proiectul de Ordin comun al MS si CNAS va intra in vigoare in forma anuntata de CNAS. Printre acestea se numara ingrijirea escarelor si ulcerelor, perfuzii intravenoase si tratament pentru panaritiu.

In pachetul minim de servicii medicale au fost incluse doua noi servicii aditionale care pot fi acordate de medicul de familie persoanelor neasigurate la sistemul asigurarilor sociale de sanatate, inscrise pe lista sa. Acestea sunt: supravegherea travaliului fara nastere si asistarea nasterii inopinate, conform curriculei de pregatire a medicului.

Sursa: Dcnews.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...