De frica sa nu rateze si a doua licitatie pentru maturatul strazilor la Timisoara, Primaria a ‘subtiat’ caietul de sarcini. Firma descalificata a avut dreptate

TIMISOARA. Dupa ce in cursul lunii iunie, atunci cand a fost organziata licitatia pentru desemnarea unei firme care sa preia serviciul de curatenie stradala, o singura oferta a fost inaintata Primariei si si aceea a fost declarata neeligibila, acum, se pun la punct detaliile pentru organizarea unei noi licitatii.

CITESTE SI: Documentatia pentru maturarea strazilor in Timisoara, facuta pe genunchi? Cum ii raspunde lui Nicolae Robu singura firma care a participat la licitatie si a fost respinsa de primarie 

Singura firma participanta, si care nu a fost eligibila din cauza pretului prea mare, a trimis o adresa catre Primaria Timisoara, in care a explicat de ce era imposibila incadrarea in suma stabilita drept plafon de catre municipalitate in caietul de sarcini si ca acesta era complet nerealist.

Astfel, la cateva saptamani distanta, se pare ca specialistii din Primarie au luat in considerare cele transmise de reprezentantii RER Oradea dupa licitatia esuata, astfel ca s-a luat decizia schimbarii caietului de sarcini.

In cadrul sedintei festive de Consiliu Local ce a avut loc de Ziua Timisoarei, alesii au votat si modificarea conditiilor pe care operatorul de salubritate va trebui sa le indeplineasca.

„S-a redus pretul pentru ca au fost schimbate cateva conditii puse in caietul de sarcini. Nu se mai impune ca masinile sa fie euro5, ci s-a coborat stacheta la Euro 3 si nu se mai cere sa se spele fiecare strada de doua ori pe zi, pentru ca era o exigenta nerealista si o alta modificare in caietul de sarcini se refera la numarul de masini pe care ofertantii sunt obligati sa le aiba, care nu mai este la fel de ridicat ca la prima noastra incercare de contractare a unui operator prin licitatie.

Vom vedea daca e mai bine sau mai rau ca mentinerea curateniei pe strazi sa fie impartita si la ADID si la noi, asta n-a fost optiunea noastra, daca ar fi fost dupa mine eu as fi preferat sa fie un singur operator care sa se ocupe de salubritate in tot ce inseamna ea. Lucrurile sunt randuite prin intelegeri cu Comisia Europeana in felul acesta, sa existe un operator contractat de ADID si pentru curatenia stradala, spalatul strazilor si golirea cosurilor de gunoi un alt operator, in raspunderea municipalitatii”, a spus primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

CITESTE SI: Impodobite cu flori, crengute si panglici tricolore, au pornit vaporasele pe Bega in plimbarile gratuite de Ziua Timisoarei. Foto si video 

Practic, noul caiet de sarcini prevede ca operatorul trebuie sa se ocupe de maturatul manual strazilor, trotuarelor, parcarilor publice, pasajelor, pasarelelor si zonelor pietonale, dar si de maturatul mecanizat al strazilor si trotuarelor. De asemenea, in caietul de sarcini este prevazuta si intretinerea curateniei, dar si stropitul carosabilului si curatatul rigolelor.

Durata contractului ce va fi atribuit noului operator de salubritate stradala este de 4 ani, iar suma platita pentru serviciu este putin sub 60 de milioane de lei.

In urma cu o saptamana, in plenul Consiliului Local, primarul le-a cerut alesilor sa voteze rezilierea contractului cu RETIM pentru maturarea si spalarea strazilor din Timisoara, contract vechi din 2006, prelungit prin acte aditionale care expira chiar saptamana aceasta, in 4 august. Motivele invocate de Primaria pentru ruperea contractului sunt acelea ca societatea nu si-ar fi facut treaba si nu si-ar fi indeplinit obligatiile contractuale. Iar de asta si-a dat seama abia acum.

Disperata ca va ramane cu strazile murdare, conducerea Primariei Timisoara a apelat la o smecherie legala prin care sa forteze RETIM-ul sa mai mature inca 3 luni. Aceasta intrucat in contractul incheiat cu societatea de salubrizare este prevazut ca, in cazul rezilierii, aceasta sa mai presteze serviciul inca 90 de zile din acel moment.

CITESTE SI: Smecheria legala prin care Primaria Timisoara forteaza RETIM-ul sa mai mature inca 3 luni strazile 

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...