De ce vei vrea sa iti cumperi un Smart TV

Smart TV-urile sunt peste tot, în ziua de astăzi. Aceste televizoare cu o popularitate din ce în ce mai mare pot accesa conținut online, cum ar fi serviciile video streaming de la Amazon Prime și Netflix.

Un Smart TV de bază poate fi limitat la cele mai populare servicii, în timp ce altele oferă un vast sortiment de aplicații. Multe dintre ele au browsere web integrate, iar un Smart TV mai sofisticat poate răspunde la comenzile vocale, poate face recomandări de programe și îți permit să vizualizezi conținut de pe telefonul tău smartphone pe ecranul televizorului.

Aproximativ 70% din televizoarele vândute în aceste zile sunt Smart TV, potrivit unei firme de cercetare a pieței. Dacă vrei totuși un televizor mai simplu sau ai deja un televizor, dar care nu are funcții „smart”, trebuie să știi că îi poți adăuga cu ușurință internet utilizând un player media separat. Asta va fi, însă, o cheltuială în plus.

Unii producători și-au dezvoltat propriile platforme de smart TV, în timp ce alții utilizează un sistem licențiat, cum ar fi Android TV de la Google. Un televizor cu funcții „smart” încorporate poate ușura accesul la conținut – există doar o singură telecomandă -, însă un player media separat poate avea mai multe opțiuni de conținut sau poate utiliza o interfață care ușurează găsirea și accesarea conținutului.

Cu toate acestea, te sfătuim să mergi către un Smart TV cu funcțiile deja încorporate, care sunt mult mai aproape de viitorul tehnologic în plină expansiune.

Un Smart TV, numit și televizor cu internet sau televizor conectat, pot fi puntea ta spre o lume a conținutului online pe care să îl poți accesa direct de la televizor. Cele mai multe televizoare inteligente îți permit să accesezi mai multe servicii de video streaming, cum ar fi Amazon Prime, Hulu, Netflix sau HBO Go, plus unul sau mai multe servicii de muzică pe Internet, cum ar fi Deezer sau Spotify. Multe televizoare inteligente te lasă să folosești site-uri de social media, cum ar fi Facebook și Twitter, și mai multe jocuri, de asemenea.

Din ce în ce mai multe Smart TV pot  fi activate cu voce, folosind fie propriile lor tehnologii de inteligență artificială (AI), fie colaborând cu asistenți digitali de la terți, cum ar fi Alexa de la Amazon sau Google Assistant. Unele televizoare de la marile branduri se vor conecta și vor interacționa cu alte dispozitive de smart home, permițându-ți să redai muzică pe boxr inteligente, să ridici sau să micșorezi temperatura pe termostatele inteligente sau să reglezi iluminatul în cameră, folosindu-te de becuri inteligente. Toate aceste lucruri le poți face dintr-un Smart TV.

De asemenea, un număr tot mai mare de televizoare inteligente au browsere web care îți permit să navighezi aproape oriunde pe internet. Totuși, aceasta poate fi o experiență mai puțin satisfăcătoare decât utilizarea unui smartphone, a unei tablete sau a unui laptop. Multe televizoare inteligente sunt dotate cu telecomenzi de tip point-and-click, care pot gestiona interacțiunile pe ecran utilizând mișcări ale mâinii sau răspunzând comenzilor vocale.

Ca și playere media, televizoarele inteligente trebuie să fie conectate la rețeaua ta de internet de acasă. Îți recomandăm să folosești o conexiune prin cablu Ethernet, dacă este posibil, dar toate Smart TV-urile au, de asemenea, WiFi integrat pentru accesarea fără fir a rețelei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.