Noutati :

De ce surprize au avut parte bolnavii de la Spitalul Municipal din Timisoara?

28 decembrie, 2014 - 06:42 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Spitalul Municipal din Timisoara a trecut prin momente dificile pe parcursul ultimilor ani, legate mai ales de situatia unor imobile in care-si desfasoara activitatea sectii ale unitatii spitalicesti. Acum lucrurile par sa fi intrat pe fagasul cel bun, inclusiv in materie de dotare cu aparatura medicala performanta, dar si in privinta spatiilor spitalicesti.


In 2014, la Spitalul Municipal din Timisoara au fost renovate mai multe saloane si blocuri operatorii, apartinand mai multor clinici. S-au facut lucrari ample de reabilitare a instalatiilor electrice, indispensabile bunei functionari a aparaturii medicale si s-a modernizat instalatia cu oxigen de la clinicile ASCAR, Maxilo-faciala si ORL.

Au fost achizitionate aparate de ecografie extrem de performante, un video-endoscop care constituie o premiera pentru Spitalul Municipal, au fost cumparate paturi pentru sectia ATI si sisteme de monitorizare completa a pacientilor internati acolo. La Balneologie au fost achizitionate bai galvanice si aparate cu ultrasunete, urgentele stomatologice au echipament nou si modern.

Una dintre marile realizari la Spitalul Municipal din Timisoara a fost reabilitarea de catre Primarie a cladirii in care isi desfasoara activitatea clinica de Oftalmologie, cladire extrem de degradata care arata acum cu totul si cu totul altfel.

Iar investitiile nu s-au oprit aici, in toate sectiile Spitalului Municipal avand loc achizitii de echipamente si imbunatatiri ale conditiilor de primire a pacientilor.

„Noi spunem ca a fost un an care a favorizat activitatea Spitalului Municipal si ne face sa fim increzatori. Necesitatile sunt mari, dar exista  sprijin din partea Primariei Timisoara, a primarului si a Consiliului Local. Exista si idei, incercam sa optimizam activitatea”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal din Timisoara.

In privinta spatiilor cu probleme in care isi desfasoara activitatea mai multe sectii ale spitalului, se intrevad sau au fost deja gasite rezolvari.

Clinica de Balneofizioterapie isi va desfasura activitatea si pe mai departe in imobilul de pe bulevardul C.D.Loga, cele doua corpuri de cladire intrand in proprietatea spitalului.

Sectia de oncologie evacuata in urma retrocedarii cladirii si intrarii acesteia in posesia unui clan de rromi a fost mutata intr-un imobil al primariei de pe strada Victor Babes unde s-au facut investitii pntru reabilitare,  iar pentru clinica ASCAR a fost negociat un nou contract de inchiriere.

Clinica de Dermatologie se va muta anul viitor in spatiul de pe strada Ofcea si mai multe sectii vor avea parte de un nou corp de cladire ce urmeaza sa fie inaltat chiar langa sediul central al Spitalului Municipal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. spitalul asta arata ca de pe vremea comunistilor, nu stiu ce inapti il conduc dar nu fac deloc o treaba buna si o spun pentru ca sunt student la medicina , noi nici macar un vestiar nu avem unde sa ne schimba si sa ne lasam hainele le aruncam intr-o lada de lemn veche ca ii zic ei dulap.