Noutati :

De ce sa iti cumperi un TV Samsung 4K

25 martie, 2020 - 11:58 AM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

Tehnologia 4K a intrat din ce în ce mai mult în viețile noastre, iar în ziua de astăzi o mare parte din conținutul video pe care îl urmărim este 4K. Samsung are o gamă largă de televizoare 4K și explică de ce această tehnologia este viitorul.

Nu cu mult timp în urmă, televizoarele erau folosite exclusiv pentru a ne uita la emisiuni sau filme decise de televiziuni. Astăzi, televizoarele noastre inteligente sunt o fereastră către o serie întreagă de divertisment, permițându-ți să daci totul, de la navigarea pe internet până la vizionarea celor mai noi jocuri și filme. Și când aceste lucruri se văd pe un TV Samsung 4K, poți face totul urmărind o imagine uluitoare.

Ce este TV 4K?

Un televizor 4K este un televizor cu rezoluție 4K. Asta înseamnă că televizorul are 3.840 de pixeli orizontali și 2.160 de pixeli verticali, pentru un total de aproximativ 8,3 milioane de pixeli. Pe specificațiile produsului TV, rezoluțiile sunt de obicei afișate ca „3840 x 2160” pentru televizoarele 4K.

TV SAMSUNG 4K – eMAG

Rezoluția este un termen care îți spune cât de dens sunt așezate pe ecran aceste puncte minuscule, pixelii. Pixelii individuali se colectează împreună pentru a crea imaginea pe care o vezi pe ecran, astfel încât cu cât numărul de pixeli este mai mare cu atât rezoluția este mai mare. „K” în 4K înseamnă Kilo (1,000), adică un televizor care a obținut o rezoluție orizontală de aproximativ 4.000 de pixeli.

Cât de bună este calitatea?

Televizoarele 4K au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele Full HD (1920 x 1080) tradiționale. Chiar și pe ecrane TV de aceeași dimensiune, calitatea imaginii TV 4K ajunge să fie mai vie și detaliată datorită densității mai mari de pixeli. Această diferență este deosebit de evidentă la televizoarele cu ecran mare. De exemplu, dacă compari calitatea unui televizor tradițional de 65 inci Full HD cu un TV UHD de 65 inci, veți observa o diferență în pixelii care alcătuiesc ecranul. Pentru televizoarele de înaltă rezoluție, pixelii sunt mai mici decât într-un televizor cu rezoluție mai mică, de aceeași dimensiune, astfel încât te poți bucura de o experiență mai imersivă, fără restricții în ceea ce privește distanța de vizionare și să privești de aproape fără a observa pixelii individuali.

TV SAMSUNG 4K, un televizor atat de diferit!

Ce conținut 4K este disponibil?

Există diverse forme de conținut 4K de la radiodifuziune 4K, servicii de streaming 4K, playere și discuri Blu-ray 4K, chiar și videoclipuri UGC filmate cu camere foto 4K sau telefoane inteligente 4K. Există aproximativ 80 de canale la nivel mondial care difuzează în 4K (conform Wikipedia), iar serviciile VoD precum Netflix, Amazon Prime oferă, de asemenea, o gamă largă de conținut, precum filme 4K și seriale TV. În plus, dacă ai un player Blu-ray 4K, puteți achiziționa și bucura cu ușurință videoclipuri 4K din locuri precum Amazon.com.

Recent, o mulțime de oameni se bucură să filmeze videoclipuri folosind camere 4K sau smartphone-uri cu camere 4K încorporate și care împărtășesc conținutul cu alți utilizatori prin intermediul platformelor de partajare video precum YouTube și Vimeo.

Bucură-te de tot conținutul tău în calitate 4K

Ar fi excelent dacă tot conținutul înregistrat ar fi filmat în 4K, dar există încă mult conținut de rezoluție mai scăzută în comparație cu conținutul 4K. Cu toate acestea, din fericire, aceasta nu este o problemă. Asta pentru că există upscaling.

Deci, ce este upscaling 4K și ce poate face pentru tine?

Când vizionezi conținut FHD de calitate inferioară pe un televizor 4K, modernizarea este tehnologia care mărește rezoluția, o convertește și o optimizează pentru a se potrivi cu panoul de afișare al unui televizor 4K. Cu alte cuvinte, nu doar întinde imaginea – o îmbunătățește pentru ecranul 4K. Upscaling analizează automat rezoluția pentru a reduce zgomotul, pentru a îmbunătăți detaliile și pentru a oferi contrast și culoare optime, astfel încât să poți vizualiza acest conținut în calitate 4K. Și, având în vedere că fiecare marcă face un design diferit, asigură-te că alegi cel mai bine.

Ce este 4K? Ce este Crystal UHD?

Crystral UHD și Rezoluția 4K sunt un tip de rezoluție UHD care se regaseste la modelele noi de televizoare. Mergi la sigur cu urmatorul tau televizor, comanda Samsung! Diferite mărci folosesc diverse expresii pentru a spune același lucru, precum Ultra HD, TV 4K, TV Ultra High Definition și TV 4K UHD. Pe măsură ce trece timpul, industria TV a găsit expresia „4K” mai ușoară și mai intuitivă pentru consumatori și a început să o folosească din ce în ce mai mult. Astăzi, cei mai mulți producători și distribuitori folosesc acum termenul 4K TV sau 4K UHD TV. Recent, un alt tip de TV UHD a început să apară pe piață: televizorul 8K.

Urcă la bordul 4K

Experimentează un contrast strălucitor și o culoare captivantă cu un TV Samsung 4K care se adaptează automat pentru a oferi cea mai bună imagine în orice lumină. Bucură-te de tot ceea ce vizionezi în 4K, chiar dacă nu este filmat în 4K. Conectează-te și interacționează cu dispozitivele inteligente compatibile și apoi petrece mai puțin timp căutând ce vrei să urmărești, folosind sugestii personalizate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...