Noutati :

De ce pacientii internati la spitale din Timis nu ar mai trebui sa scoata bani din buzunar pentru medicamente si tratamente?

24 aprilie, 2015 - 04:31 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis a finalizat procesul de contractare cu toate cele 21 de spitalele din judet. Pentru a veni in sprijinul asiguratilor, au fost alocate fonduri suficiente furnizorilor de servicii medicale spitalicesti.

Comparativ cu anul trecut, bugetul alocat spitalelor din judet a inregistrat chiar  o crestere a fondurilor.

„Consideram, ca fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacientii sa nu fie obligati sa-si cumpere, pe perioada internarii, medicamente sau materiale sanitare. Ca exemplu in acest sens sta si bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-octombrie 2015, suma fiind de aproximativ 309.910.000 lei comparativ cu bugetul alocat spitalelor in 2014 de 307.531.000 lei, in anul 2013 de 297.528.975 lei , in 2012 de 241.628.946 lei”, a declarat Victor Dumitrascu, presedinte-director general al CJAS Timis.

Reprezentantii CJAS Timis mai precizeaza ca pentru a preintampina utilizarea nejustificata a fondurilor alocate, institutia a realizat un model de declaratie atasat obligatoriu la foaia de observatie, care trebuie completat de toti pacientii internati. In declaratie, pacientii trebuie specifice daca pe perioada internarii au achizitionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau investigatii paraclinice.

De asemenea, CJAS Timis atrage atentia managerilor de spitale sa gestioneze in mod eficient fondurile alocate.

„Spitalele au obligatia de a garanta dreptul pacientilor de a beneficia in mod gratuit, pe intreaga durata a internarii, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afectiunilor de care sufera, (medicamente, materiale sanitare, servicii medicale paraclinice etc.) si de a rambursa acestora eventualele cheltuieli suportate pe perioada spitalizarii”, mai transmit reprezentantii institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...