Noutati :

De ce NU trebuie conectate forajele proprii la instalatiile de apa legate la reteaua publica

20 iulie, 2016 - 10:40 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Sesizari recente primite la Aquatim privind calitatea apei aduc in prim plan o situatie cu care Aquatim s-a mai confruntat in trecut si care pune in pericol siguranta consumatorilor – foraje conectate la instalatiile de apa legate la reteaua publica.

Din pacate, echipele Aquatim au descoperit, de-a lungul timpului, persoane care isi conecteaza forajele proprii, din gospodarie, la instalatiile interioare de apa. Acest lucru nu este permis, si mai mult, este periculos, pentru ca apa din foraje, cu o presiune mult mai mare decat cea „de la retea”, poate ajunge usor in reteaua publica de alimentare, unde perturba sensurile de curgere si altereaza calitatea apei distribuita intregii localitati.

In Timisoara si localitatile periurbane conectate la reteaua de alimentare cu apa a municipiului (Mosnita Noua, Mosnita Veche, Ghiroda, Sacalaz, Utvin, Sanmihaiu Roman, Albina), calitatea apei din reteaua publica este foarte bine controlata, din statia de tratare pana la robinete. in laboratoarele Aquatim se fac, zilnic, sute de analize, inainte de pomparea in retea, iar de-a lungul retelei, se preleveaza si testeaza saptamanal apa, din mai multe puncte. De aceea, atunci cand consumatorii ne anunta ca la robinet curge apa de culoare ruginie, iar in zona nu a avut loc nicio interventie la reteaua publica, echipele Aquatim isi pun imediat problema de a localiza foraje ale consumatorilor legate la retea.

Avertizam consumatorii ca se expun ei insisi unor riscuri consumand o apa, a carei calitate nu o pot controla eficient si ca pot pune in pericol siguranta apei din reteaua publica. Folosirea forajelor ca sursa alternativa de apa, pentru udatul gradinilor etc, este binevenita. Conectarea acestora, insa, la instalatiile interioare de apa potabila este ilegala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...