Noutati :

De ce nu au fost prevazuti bani pentru gratuitatile totale pe RATT in bugetul Timisoarei pe 2014?

27 ianuarie, 2014 - 07:13 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara nu au decis inca daca vor continua sa ofere gratuitate totala pe mijloacele de transport in comun timisorenilor cu venituri sub 2.000 de lei, lunar, asa ca nu au prevazut bani pentru ele in bugetul Timisoarei pe 2014. Asta cu toate ca vreme de o luna, atat cat au fost valabile gratuitatile pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei, peste 11.000 de timisoreni s-au plimbat cu RATT.

Potrivit primarului Nicolae Robu, urmeaza ca aceste gratuitati sa fie discutate in perioada urmatoare in Consiliul Local, dupa ce se aproba bugetul local. Primarul spune ca se va discuta daca pragul va ramane acelasi sau va fi coborat. Oricum, a anuntat ca dorinta lui este sa acorde in continuare gratuitatile.

„Am experimentat in urma propunerii facuta de mine si a votului favorabil dat de Consiliul Local gratuitatea mijloacelor de transport in comun pentru toti cetatenii Timisoarei cu veniturile sub 2.000 de lei pe luna, brute. Am constatat ca circa 12.000 de cetateni au beneficiat de aceasta facilitate introdusa. Desigur ca ne-am pus intrebarea ce sa facem in continuare. O alternativa este sa asiguram aceasta gratuitate si in continuare, la acelasi prag salarial sau la praguri mai joase, pentru ca la praguri mai inalte nu cred ca se poate pune problema, avand in vedere legea in vigoare, sau sa renuntam la gratuitate cel putin pentru perioada imediat urmatoare, dat fiind efortul financiar pe care aceasta gratuitate il presupune. Am considerat ca cel mai bine este sa nu prevedem punctual in proiectul de buget acest subiect, urmand sa mai cugetam, sa analizam lucrurile sub toate aspectele si sa decidem intr-o sedinta de CL in perioada urmatoare”, a declarat Nicolae Robu la dezbaterea organizata pe marginea bugetului orasului pe anul 2014.

Un lucru este clar insa. Robu nu este de acord sub nicio forma sa existe gratuitati doar pentru anumite categorii de angajati, considerand asta „discriminatoriu profund si ilegal”.

„Toti cetatenii cu acelasi venit trebuie tratati in acelasi mod. De aceea trebuie sa fim atenti la toate facilitatile pe care le asiguram”, a conchis Robu.

Va reamintim ca de gratuitatea totala acordata de la jumatatea lunii decembrie pana la jumatatea lunii ianuarie au beneficiat doar calatorii cu buletin sau cu flotant de Timisoara si doar cei cu venituri sub 2.000 de lei, lunar.

CITESTE SI: Robu vrea in continuare gratuitate pe RATT pentru toti timisorenii cu salarii sub 2000 de lei. Nu e de acord cu colegii sai de la PSD, care fac o alta propunereInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Intrebare de bun simt pentru Dl. Robu si politicieni in general. Nu credeti ca limita de 2000 de lei este fireasca sa se aplice si la pensionari? Oare atat de viscerala este teama de a limita niste facilitati necuvenite celor cu pensii peste acest nivel de bun simt?

  2. Ce figura inteligenta face don Primar. Parca ar fi Einstein privind la bomba atomica.