De ce este Timisoara o destinatie sigura pentru investitorii in imobiliare? Care sunt preturile la locuinte

Preturile locuintelor din Timisoara au scazut cel mai putin in ultimii sase ani, iar in ultimul an acestea chiar s-au majorat, astfel ca acest oras reprezinta cea mai sigura destinatie pentru o achizitie imobiliara in scop de investitie.

Pretul apartamentelor este in prezent cu 2,3% mai mare decat in urma cu 12 luni (chiar 3% in cazul apartamentelor vechi cu doua camere, cea mai populara categorie la achizitie), spre deosebire de Bucuresti, Constanta, Brasov sau Cluj-Napoca, unde sunt consemnate in continuare scaderi. Astfel, in ultimii sase ani preturile apartamentelor din Timisoara au scazut cu 39,4%, de la un prag maxim de 1.329 de euro pe metru patrat (atins in iunie 2008), pana la un nivel de 805 euro pe metru patrat, consemnat la finele lui februarie 2014

La polul opus, cel mai mare declin, de circa 53%, a avut loc in Capitala, de la 2.264 de euro pe metru patrat in martie 2008, pana la 1.058 de euro pe metru patrat. Scaderi mai reduse au fost consemnate in celelalte mari orase ale tarii, care au fost mai putin „atinse” si de boom-ul imobiliar.

Raportat la categorii de locuinte, in Timisoara, cele mai mici scaderi de preturi au fost consemnate la apartamentele cu peste doua camere – adica cele mai putin cautate in general de catre cumparatorii in scop investitional. Locuintele cu trei camere s-au ieftinit in ultimii ani cu aproximativ 37% (de la 1.240, pana la 778 de euro pe metru patrat), iar cele cu patru camere sau mai mult cu circa 38,5% (de la 1.174 la 722 de euro pe metru patrat). Unitatile locative mai mici au consemnat insa un declin de peste 40%.

Mai mult, in ultimii doi ani, preturile cerute pentru apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-au mentinut la un nivel relativ constant, in usoara crestere in ultimele 12 luni, in ciuda oscilatiilor lunare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...