Noutati :

De cand ne vom plimba prin Timisoara cu minibusele? In ce zone vor ajunge acestea?

4 decembrie, 2015 - 02:56 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA Primaria Timisoara va incheia in urmatoarele saptamani pocesul de achizitionare a unor minibuse, care sa deserveasca cartierele in care transportul in comun nu ajunge. Planul de cumparare al acestora este unul mai vechi, iar in acest moment este in faza de licitatie.

Edilul Timisoarei, Nicolae Robu anuntase intentia de cumparare a 20 de minibuse la jumatatea acestui an, insa procedura de achizitionare a fost una mai greoaie.

„Sunt minibuse si sunt in procedura de achizitie. Urmeaza ca cei din comisia de specialitate sa stabileasca, in perioada imediat urmatoare, castigatorul. Din ceea ce stiu, ultima data, se ceruse o vizualizare din partea ofertantilor a materialului rulant care urmeaza sa fie propus spre ofertare. Urmeaza ca in urmatoarele saptamani sa se finalizeze aceasta licitatie si e vorba de minibuse adaptate transportului public local, nu de microbuzele pe care le stim in general functionale si de un autocar. In acordul cadru este stipulat un numar maxim de 20 de minibuse, dar acesta se poate transforma in contracte in care, in functie de posibilitatile financiare, vom vedea cate putem achizitiona.” a spus viceprimarul Dan Diaconu pentru opiniatimisoarei.ro

Minibusele vor intra in administrarea RATT si vor fi folosite pentru transportul in comun, de catre primarie sau de cei care doresc sa le inchirieze. Acestea nu sunt electrice, ci vor functiona pe combustibil.

„Ele au fost gandite pentru zone mai putin accesibile transportului public local, pentru zone care nu permit din punct de vedere economic prezenta unui autobuz, dar care pe de alta parte sunt indeajuns de departate de rutele transportului local din Timisoara. Astfel ca din punct de vedere al capacitatii ele sunt mai mici si eventual mai mici consumatoare de resurse, insa vor efectua un serviciu necesar pentru cetateni, care au de mers cate un kilometru pana la prima statie de transport in comun. Ori astfel de cartiere nu pot fi deservite tehnic de un autobuz, ar fi pe pierdere majora, dar pot fi deservite de un astfel de miniautobuz, cu mai putine locuri, dar adaptat perfect transportului local.” a spus viceprimarul Dan Diaconu pentru opiniatimisoarei.ro

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Traiasca spaga!

  2. Poate da Dumnezeu sa se gindeasca cineva sa ajunga transporturile astea si pe Tristan Tzara calea Aradului , ar fi o minunata surpriza de craciun sa tina cont Primaria Timisoara de acest mesaj ! Va multumesc !

  3. Domnu patron de la „Opinia”. inchiriati dom’ne un minibus dintr-astea dau un taxi si plimbati-l pe domnu jurnalist prin Timisoara si prin zone, ca el asta vrea sa stie „De cand ne vom plimba?”.