Opinia Timisoarei

De asta chiar era nevoie, la Timisoara! Timp record pentru largirea soselei care duce spre Autostrada Vestului. FOTO!

TIMISOARA. Ajungem si mai rapid in Europa! Autoritatile locale au inceput in sfarsit lucrarile pentru extinderea la 4 benzi a soselei care leaga Timisoara de Dumbravita si care ne duce direct in Autostrada Vestului, pe care putem ajunge la Budapesta in aproximativ 2-3 ore. Totodata, se lucreaza si la reamenajarea sensului giratoriu de la iesire din oras, pentru ca in final sa aiba si acesta 2 benzi.

Soferii vor scapa in curand de calvarul iesitului din Timisoara spre localitatea Dumbravita, respectiv traversarea comunei in drum spre autostrada sau catre Lipova. Traficul infernal va fi fluidizat odata cu extinderea strazii Calea Sever Bocu, pana la intersectia cu strada Constructorilor, adica traseul Inelului IV de circulatie.

„Sensul giratoriu va fi amenajat cu doua benzi, de cate 5,5 metri latime fiecare. Pe locul unde intoarce acum troleul, in partea stanga in sensul de mers inspre Dumbravita, se vor amenaja 9 locuri de parcare. Largirea se va efectua pe o lungime totala de 333 de metri, latimea totala a carosabilului va fi de 13 metri. Evident ca vom avea amenajate trotuare si piste de biciclete. Ne straduim sa lucram intensiv, intr-o luna, desi termenul pe care il are constructorul la dispozitie este mai larg, insa am cerut mobilizare, astfel incat intr-o luna sa fie gata. Lucrarea este pe reparatii, nu are un termen clar”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, vor fi introduse si restrictii de trafic, mai ales ca incep totodata si lucrarile de extindere la 4 benzi a soselei ce ne duce spre Dumbravita, pana la intersectia cu Bulevardul Constructorilor, unde vor fi instalate semafoare.

Lucrarile pentru extinderea liniei de troleibuz sunt deja finalizate, insa RATT nu poate introduce autobuzele pe traseu prea curand. Lipseste racordul la reteaua de energie electrica.

„Linia de troleibuz este prelungita, nu este receptionata lucrarea, mai intai trebuie racordata la energia electrica. Noi speram ca in o luna sa putem da drumul si la troleibuz spre Dumbravita. Lucrarea este finalizata, trebuie doar racordul la curent si facute testele”, a mai spus Robu.

Lucrarile pentru extinderea soselei ce leaga Timisoara de Dumbravita si pentru reamenajarea sensului giratoriu sunt efectuate de muncitorii firmei SylcCon Trans SRL si costa aproape 2 milioane de lei, bani luati din bugetul local.

Exit mobile version