Noutati :

De-a v-ati ascunselea cu… drone, concursul unic in lume la care participa elevi din Timisoara! Ce au de facut copiii?

30 ianuarie, 2016 - 10:23 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Cinci liceeni de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara participa la un concurs unic in lume.

Concursul se adreseaza elevilor de liceu din America de Nord, Europa si Australia si presupune programarea unor roboti. Competitia implica roboti (drone), care se urmaresc unii pe altii si trebuie sa-si faca poze, un fel de „v-ati ascunselea”. Partea cea mai interesanta a acestui concurs este faptul ca acesti roboti se vor afla chiar pe Statia Spatiala.

Competitia a inceput in septembrie 2015, prin participarea individuala a echipelor (initial fiind cinci echipe romanesti din orase precum Bucuresti, Piatra Neamt, Cluj Napoca si Timisoara.

Echipa din Timisoara se numeste Cassiopeia si este formata din elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”. Cassiopeia, aflata sub indrumarea profesoarei Ivascu Simona este alcatuita din Cordun Cristina, Chincea Raul, Covaci Emanuel, Suciu Radu si Grigoras Miruna, elevi din clasele a X-a, a XI-a si a XII-a ale Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, Timisoara.

Adolescentii au fost invitati sa participe, la Bruxelles, la etapa finala a competitiei Zero Robotics, un concurs organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts in colaborare cu NASA si ESA (Agentia Spatiala Europeana).

Tinerii din Timisoara, impreuna cu o echipa din Statele Unite ale Americii si una din Belgia, au constituit alianta Westiopeia v3, care a reusit sa treaca prin etapele inferioare ale concursului pe locuri respectabile in clasament, aflate in crestere, pentru ca, mai apoi, in asa-zisa etapa de incalzire a finalei sa domine clasamentul, osciland intre locurile 1 si 2. Echipa Cassiopeia a trecut de meciurile initiale cu un scor impresionant, ajungand in semifinalele in care nici o alta echipa din Romania nu a mai ajuns.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...