Datornicii Colterm: facturi de 100.000 de euro neplatite la societatea de termoficare a Timisoarei. Care sunt institutiile restante!

TIMISOARA. Colterm are o sumedenie de datorii, dar si bani de primit de la rau-platnici. Printre acestia se numara si mai multe institutii publice, datoriile cele mai mari avandu-le cateva institutii bugetare. Vorbim despre scoli, gradinite si licee, ale caror facturi ar trebui sa le plateasca Primaria Timisoara.

Datornicii sunt insa mult mai putini ca in anii trecuti. Potrivit reprezentantilor Colterm insa, sumele datorate de institutii au scazut cu 60%.

„Comparativ cu soldul debitor inregistrat in perioada similara din anii precedenti, situatia intarzierilor la plata fata de SC Colterm SA Timisoara ale unor entitati apartinand institutiilor publice s-a imbunatatit notabil, fiind in scadere cu aproximativ 60%, in conditiile in care numai in 2011 sumele datorate de institutii insumau circa 1 milion de lei, fata de 463.685, la ora actuala”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Laura Bondrila, purtator de cuvant al societatii de termoficare.

In octombrie, facturile neachitate de catre institutiile bugetare la Colterm insumeaza aproape 318.000 lei, iar cele neachitate de alte institutii, cum ar fi spitalele, centrele de cultura, insumeaza 147.000 de lei. Asadar, Colterm are de primit aproape 464.000 de lei, adica putin peste 100.000 de euro. Doar 2 institutii nu si-au platit insa facturile de mai mult de 3 luni.

„Sumele datorate se afla toate in termenul de plata de 90 de zile, singurele exceptii fiind Casa de Cultura a Studentilor si Liceul de Arte Plastice”, ne-a mai spus Laura Bondrila.

Facturile Colegiului Tehnic Ferdinand sunt de aproape 21.000 de lei la caldura, pe cand pentru Liceul de Arte Plastice trebuie sa fie achitati aproape 24.500 de lei. Casa de Cultura a Studentilor are facturi neachitate de aproape 13.400 de lei, pe cand Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes are facturi restante de aproximativ 23.300 de lei. Si Universitatea de Vest are datorii la intretinere: 18.044 de lei, iar Institutul de Boli Cardiovasculare datoreaza Colterm 14.909 lei.

Acestea sunt insa doar cateva exemple, iar unele facturi nu sunt mai vechi de 3 luni. Potrivit directorului societatii de termoficare, Petrica Pampu, si Colterm are datorii in valoare de 27 de milioane de lei catre vechiul furnizor de gaz. 8 milioane i-a primit de la Primaria Timisoara, prin rectificare de buget, insa aceasta suma reprezinta doar o rata din cele multe.

CITESTE SI: Rectificare de buget la Timisoara: aproape 2 milioane de euro pentru Colterm si 5,2 pentru cheltuieli de personal la Primarie

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.