Datoriile mai mici de 40 de lei la taxe si impozite vor fi sterse, la Timisoara

TIMISOARA. Consilierii Locali ii „iarta”, si anul acesta, pe toti cei care au datorii mai mici de 40 de lei la Directia Fiscala a Primariei Timisoara.

CITESTE SI: Jale pe sectia de Cimitire. Roxana Iliescu: Echipa de incompetenti de la USR da o noua lovitura Horticultura

In momentul in care, la finalul anului, cetatenii nu si-au platit in totalitate datoriile la taxe si impozite si raman creante mai mici de 40 de lei, Directia Fiscala este obligata sa le aminteasca uitucilor ca trebuie sa isi achite restantele la taxele si impozitele locale. Iar aceasta operatiune costa timp si bani.

In anul 2023, soldul creantelor fiscale mai mici de 40 de lei, datorate si neachitate de debitorii persoane fizice, a ajuns la suma de 68.701 lei.

Urmarirea si executarea silita a contribuabililor persoane fizice, care figureaza cu obligatii fiscale restante la bugetul local presupune din partea organului fiscal efectuarea unor activitati precum: emiterea si tiparirea somatiei, a titlului executoriu si comunicarea acestora catre debitori; solicitarea de informatii despre debitori de la diverse institutii abilitate; emiterea si comunicarea adreselor de infiintare a popririi catre institutiile bancare si alti terti popriti, precum si alte activitati care genereaza cheltuieli materiale, de personal si cheltuieli postale efectuate in vederea comunicarii actelor administrative emise in vederea executarii silite, cheltuieli care depasesc valoarea de 40 de lei”, se arata in proiectul de hotarare aprobat de consilierii locali in sedinta de luni, 1 aprilie.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pai care-i motivul pentru care se sterg datoriile sub 40 de lei? Si prin comparatie, care este motivul pentru care se majoreaza impozitele timisorenilor? Unde-i logica? Succesuri tuturor.

    • Pentru ca platesc 10 birocrati ca sa recupereze datoria. Unul propune, unul scrie textul, unul il corecteaza, altul il semneaza. Inca 2 trebuie sa il stampileze. Apoi intra pe logistica.. alti multi. Adica platesti de la buget mii de euro ca sa recuperezi 30 lei. Traim in Romania

    • Pai logica e ca din cresteri recupereaza pierderea! „E greu la vale cu boii mici!”

  2. S-a dat liber la evaziune fiscala pentru ca maestrul Fritz a constatat ca nu trebuie aplicata riguros legea. Inteleg ca sunt niste costuri cu recuperarea dar ce impiedica primaria ca aceste sume sa fie cerute anul viitor. Ma si mir ca unii isi platesc taxele integral cand ar putea sa achite cu 40 de lei in minus din start si sa isi cumpere popcorn cu ei pentru campania electorala.