Noutati :

Datorii de 140 de milioane de lei la Primaria Timisoara din gratuitatile pensionarilor si elevilor. Sunt facturi ale RATT neplatite de 5 ani

25 septembrie, 2012 - 01:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Primaria Timisoara are de platit o datorie de aproximativ 140 de milioane de lei catre RATT, dupa ce cativa functionari au inregistrat mai multe facturi la registratura, dar nu si la contabilitate.

RATT nu si-a primit banii pentru gratuitatile acordate pensionarilor si elevilor in ultimii ani. Potrivit primarului Nicolae Robu, „greseala” a fost semnalata de Curtea de Conturi, care tocmai a terminat un control la regie.

„Primaria Timisoara a gresit grav in relatia cu RATT, inregistrand la registratura facturi in valoare de 137 de milioane de lei si neinregistrandu-le la contabilitate. Responsabilitatile nu le stabilesc eu. In momentul in care eu voi dispune inregistrarea in contabilitate a acestor facturi, Primaria Timisoara va avea, peste noapte, o datorie suplimentara de 137 de milioane de lei catre RATT”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit edilului sef, aceste facturi au fost neplatite in ultimii 4 sau 5 ani. „Sunt pe 4 sau 5 ani. Facturile nu s-au platit, dar nu numai ca nu s-au platit, nici nu au fost inregistrate ca obligatie de plata, lucrul acesta este foarte grav. S-a luat o hotarare ca acestea sa se tina in sertar si a nu se inregistra la contabilitate”, a completat Robu.

Problema, in viziunea lui Robu, este managementul RATT. Vinovati sunt toti, considera primarul, incepand de la directorul RATT, care nu a spus nimic despre datorie, pana la functionarii si sefii din Primarie.

Desi cele semnalate de primar reprezinta o fapta grava, Nicolae Robu nu stie inca daca „greseala” este una de natura penala sau nu.

„RATT ar fi trebuit sa nu se complaca in aceasta situatie. Conducerea RATT ar fi trebuit sa vada ca trece timpul si ca se acumuleaza sume tot mai mari, facturi emise si neincasate. Situatia este de plans, pentru ca s-au facturat serviciile pentru care existau hotarari de consiliu local de subventionare, gratuitatile pentru timisoreni. Trebuie sa gasim o solutie in relatia cu RATT pentru stingerea acestei datorii intr-un anumit orizont de timp”, a mai spus Robu.

Primaria Timisoara va incepe un control, se va forma o Comisie de disciplina care va stabili cine sunt vinovatii si va propune sanctiuni. In orice caz, problema a venit de la Directia Economica.

Intrebat daca va reduce din gratuitatile acordate timisorenilor si pensionarilor, primarul Timisoarei a precizat ca nu va recurge la aceasta masura, deoarece si-a luat un angajament astfel incat sa nu renunte la gratuitati.

„Voi pastra toate gratuitatile existente, eu sunt un om de cuvant, indiferent cat de greu este. Nu am nicio solutie in momentul de fata pentru plata datoriei, ar fi grozav daca am avea bani, dar nu ii avem”, a mai spus primarul.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, municipalitatea plateste aproape 34 de milioane de lei pentru subventiile RATT, bani luati din bugetul local.

Fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro ca nu stie nimic despre facturile neplatite de Primarie.

„Nu stiu nimic despre asta, ar trebui sa-i intrebati pe cei de la Directia Economica si pe cei de la Directia Tehnica. Noi aveam bugetate subventiile, alea trebuiau platite, nu stiu nimic despre asta. Directia Economica trebuia sa vireze banii”, ne-a declarat fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Conducerea RATT a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro ca se abtine de la orice comentariu pe aceasta tema.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E greu sa fi om de cuvant atunci cand promiti verzi si uscate. E greu sa conduci o primarie Ca Timisoara si sa-ti pastrezi in acelasi timp picioarele pe pamant. Robu nu prea reuseste, se loveste de greutati si da inapoi. O sa vedem cum gestioneaza si promisiunile si sa faca treaba.

  2. Robule nu ai nici o solutie da ii critici pe altii de mama focului! Ce usor e sa critici da sa-ti mearga mintea, e mai greu! Plus ca pastreze gratuitatile, cum? Impovarand si mai mult administratia timiseana?

  3. doriti sa aflati mai multe amanunte despre RATT cititi blogul Transportul in comun din Timisoara

  4. Eu as lua la control Ratt, Casa de pensii si contabilitatea primariei. Nu se poate spune ca este o greseala, neinregistrata la contabilitate. S-ar putea sa lucreze mina in mina si sa fii furat banii. N-ati fi primii. Ati uitat sa-l treceti pe lista ,pe vreun timisorean care are datorii la primarie? Nu cred! Cind este vorba de incasat, aveti totul corect sau incorect calculat. Are cineva nevoie de bani pentru alegeri? Si s-ar putea ca RATT-ul sa incaseze de 2 ori: de la Casa de pensii si de la primarie pentru pensionari. Imaginatia hotilor, din buzunarele platitorilor de impozite, este mare!