Noutati :

Datele oficiale care il contrazic pe primarul Nicolae Robu! Replica directorului Aeroportului Timisoara Daniel Idolu

10 mai, 2017 - 07:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

TIMISOARA. Ultima sedinta in plen a Consiliului Local Timisoara in care un proiect vizat de primarul Nicolae Robu nu a intrunit voturile alesilor si a atras furia edilului sef s-a soldat cu atacuri virulente.

Este vorba despre schimbul intre Universitatea de Vest si Primaria Timisoara, care voia sa cedeze spatiile unui liceu contra terenului de pe strada Oituz, unde se intentioneaza ridicarea unei parcari supraterane.

Consilierul PSD Daniel Idolu a atras atentia ca in proiect nu se regaseste avizul Inspectoratului Scolar Judetean Timis. Proiectul a picat la vot, iar primaru Nicolae Robu s-a enervat.

Inca o dovada de fariseism! Domnule Idolu, apreciez cresterea cu 2% la Aeroport din ultimii ani. Faceti evident un management de calitate. Vreti sa duceti Timisoara pe acelasi trend, de prabusire?! Veti fi taxat si o sa vedeti cum va vor trata timisorenii pe strada. Eu am comunicat personal cu domnul prim-ministru si o sa vedem care va fi pozitia acestuia”, a spus primarul Robu in timpul sedintei de luni de la Consiliul Local.

Daniel Idolu nu s-a grabit sa-l contrazica pe edilul sef al Timisoarei in sedinta cu scantei. A facut apel la statistici oficiale, le-a centralizat si i-a dat acum replica primarului Timisoarei.

Cand in spatele unor promisiuni electorale nerealizate ale lui Nicolae Robu se acumuleaza frustrari, atitudinea nejustificat ofensiva si denigratoare a acestuia a devenit un mod de a se comporta.
In contextul in care Timișoara este de ani de zile tot mai sufocata de traficul auto si implicit locurile de parcare devin o problema tot mai mare, proiectele „science fiction” prezentate de primarul Nicolae Robu duc in derizoriu situatia grava de fapt.
In sedinta extraordinara de Consiliu Local, care a avut loc luni, 8 mai a.c., dupa ce unul dintre proiectele de H.C.L. sustinut de dansul nu a primit votul Consiliului Local, domnul Nicolae Robu a simtit nevoia rautacioasa sa atace actualul management al Aeroportului, afirmand public printre altele ca: „Aeroportul International Timișoara a avut in ultimii 10 ani o crestere de doar 2% a numarului de pasageri”. Suntem nevoiti sa-l corectam si sa ii facem cunoscute datele reale ale numarului de pasageri pe perioada mentionata comunicate la Institutul National de Statistica.

In ultimii 10 ani, Aeroportul International Timisoara a inregistrat cresteri ale traficului aerian, atat in privinta numarului de pasageri, al zborurilor, cat si al traficului de marfuri. La baza sustinerii acestor afirmatii stau datele statistice raportate la Institutul National de Statistica privind numarul pasagerilor imbarcati/debarcati pe Aeroportul International Timișoara incepand cu anul 2007 pana la ora actuala. Aceste date demonstreaza faptul ca volumul de pasageri imbarcati/debarcati (fara pasagerii aflati in tranzit) de pe A.I.T. va creste cu 390% in 2018 raportat la 2007. in perioada 2007-2009 traficul de pasageri a inregistrat o crestere de 25%, in timp ce in perioada 2010-2012 traficul pasagerilor a crescut cu doar 1% (perioada in care actuala echipa manageriala nu a activat la aeroport). In ultimii 4 ani, respectiv 2013-2016, trendul ascendent este evident, cresterea numarului de pasageri imbarcati/debarcati fiind de 165%. Daca ne raportam la estimarile statistice realizate avand la baza contracte deja incheiate intre aeroport si companii aeriene, in perioada 2013-2018 rata de crestere va fi de 284%. Pentru anul 2018 preconizam o crestere cu cel putin 11% fata de 2017 (aeroportul atingand 2.000.000 pasageri pe an).


In ceea ce priveste traficul aerian al marfurilor pe aeroportul din Timisoara, datele statistice pentru perioada 2013-2017 arata o crestere de 281%, iar pentru perioada 2007-2017 vom avea o crestere de 489%.
Pentru a conforma infrastructura aeroportuara cu rata de crestere a traficului, in anul 2016 a fost contractata documentatia tehnico-economica pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, mai exact extinderea aerogarii de pasageri si a parcarii auto. Sunt planificate investitii pentru constructia de aerogara, terminal de marfuri si achizitii de echipamente pana in 2020 in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, dupa cum urmeaza:

2017-2020:
– Terminal sosiri externe – 3 mil euro
– Modificare fatada aerogara – 300.000 euro
– Parcare – 444.000 euro
– Terminal plecari externe – 9 mil euro
– Achizitii echipamente aeroportuare – 8,5 mil euro
– Achizitii autospeciale – 1,5 mil euro
– Extindere si modernizare balizaj la platforma – 1,3 mil euro
– Sistem de monitorizare individuala a lampilor de balizaj – 260.000 euro
– Extindere platforma parcare aeronave – 5,5 mil euro
– Achizitionare/ montare sistem balizaj pista – 450.000 euro
– Terminal intermodal de marfa – 20 mil euro

Activitatea desfașurata de A.I.T. este de o importanta maxima pentru intreaga Regiune de Vest a Romaniei si in primul rand a orasului Timisoara, oferind o mobilitate mai mare a persoanelor, generand locuri de munca si, implicit, favorizand dezvoltarea economica si turistica a regiunii.
Administratia aeroportului Timisoara este constienta ca mai sunt unele aspecte pentru care primim observatii si critici de la clienti si care trebuie remediate, dar un primar al Municipiului Timisoara sa denigreze din motive de vanitate politica o entitate economica atat de importanta pentru Municipiul Timisoara este inadmisibil.
Structura traficului aerian de pasageri subliniaza faptul ca deocamdata, orasul Timisoara, prin ceea ce ofera ca imagine nu genereaza un flux mai consistent de pasageri straini. Solicitam Primariei Timisoara ca printr-o administrare mai riguroasa a programului de dezvoltare urbana a orasului, prin organizarea unor evenimente cultural-sportive cu adevarat atractive si printr-un marketing turistic eficient sa creasca atractivitatea turistica a orasului Timisoara. Astfel, va creste traficul de pasageri la aeroportul din Timisoara, care, in prezent, este predominant format din pasageri cu cetatenie romana cu domiciliul in tara sau in strainatate si nu de catre turisti de alta cetatenie.
Municipiul Timisoara si regiunea Banat, fara functionarea eficienta si dinamica a Aeroportului International Timisoara, nu ar fi beneficiat in aceeasi masura de un factor deosebit de important pentru dezvoltarea regionala. Aeroportul Timisoara, fara o zona social-economica dezvoltata nu ar fi atins performantele statistice de trafic actuale.
De aceea, credem ca rabufnirile rautacioase si nefondate ale lui Nicolae Robu nu sunt conforme cu realitatea si aduc prejudiciu de imagine locuitorilor din aceasta regiune a tarii, apreciata pentru comportamentul civilizat al locuitorilor sai.

Consilier Local PSD si
Director General al S.N. A.I.T.-T.V. S.A.,
Iulian Daniel IDOLU„, se arata in luarea de pozitie fata de atacurile primarului Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Probabil dl. Robu se referea la cei 2 lei care trebuie platiti chiar daca intri,lasi pe cineva si pleci totul durind 2 minute.Dar cine sa inteleaga…

  • Și în centru daca stai mai mult de 5 minute, platești. Și nu numai în centru. Ce să mai înțălegem?

 2. Important este infrastructura! pt. a ajunge la timp si rapid la aeroport. NECESAR este un transport pe sine rapid, altfel vom pierde timpul in masina si a cauta parcare.

 3. D-le dir. Idolu, si eu am putut constata ca afirmatia potrivit careia AIT si-a crescut traficul cu doar 2% in 10 ani nu are acoperire in realitate, dar v-as intreba altceva:
  Puteti sa faceti o statistica a curselor infiintate din 2013 de cind dvs conduceti AIT si pina in prezent, rezultate ca urmare a efortului DVS personal ? Observati, nu sint interesat de initiative ale unor operatori care au simtit potentialul de castig prin apetenta de calatorie a timisorenilor cu avionul catre anumite directii. Dvs personal cu ce v-ati remarcat in cresterea numarului de directii deservite ?
  E o intrebare pe care dl Voin ar fi trebuit sa v-o puna, nu de alta dar la Cluj nu trec citeva saptamini si oficialitatile clujene mai anunta o directie de zbor (nu charter sezonier gen Antalya), la un aeroport care a crescut mult peste AIT, si care iata nu se afla in parohia prestigiosului Minister al Transporturilor, ci a unei autoritati de mult mai mica anvergura, Consiliul Judetean.

  Am tot mai des impresia ca apartenenta AIT de MT e paguboasa rau. Sa vedem ce iese din extinderea terminalului international de sosiri.

  P.S. Sa va spun ca si Aeroportul Iasi isi pune problema de-a intrece AIT ca trafic in 2-3 ani ?

 4. Sa îmbătat rău cu apa de gura si minte acest infractor de director. Face el tabele si le publica in presa obedienta plătită din bani publici. Realitatea este oficial aici

  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Aeroportul_Internațional_Timișoara_-_Traian_Vuia

 5. Nefiind implicat politic, eu sper ca statistica sa fie intentionat gresita, altfel nu inteleg cum a contorizat d-nul de la PSD si moderatorul cresterea dintre 2009 si 2010. Daca e sa analizam datele cum e logic sa le analizam ajungem tot la o crestere de 26%: 806682 1160482 = 44%

  Acei 284% sunt o estimare foarte optimista si sunt convins ca nu se va atinge.

  Un moderator de calitate nu ar fi permis propagarea acestor informatii calculate partinitor…

 6. Avem in oras calea ferata de care se plang multi cetateni, dar ea poate fi folosita in beneficiul orasului legand practic Timisoara de Aeroport ,distanta putand fi parcursa de tren tip Sageata albastra in circa 10-15 minute .Pt acest lucru Primaria si CFR trebuie sa conlucreze sa prelungeasca linia de la capatul pistei pana in Aeroport.Astfel de initiative benefice comunitati ,folosirea inteligenta a infrastucuri existente,extinderea acesteia ,inchiderea inelelor exterioare rutiere avem nevoie pt a scapa de cosmarul traficului din prezent.

 7. asta este dus rau cu capul ….nu aduce nici un fel de curse noi alte destinatii dar se mandreste cu bucurestiul si londra ca si nr. de pasageri de parca alte destinatii nu ar fii atractive pt. zona sau regiunea de vest asa cum ii place lui sa tot spuna HUUUUU

 8. Asa cum am mai afirmat pe acest site si pe altele locale, PSD-ul nu face altceva decat sa dezinformeze si sa manipuleze.
  Despre ce crestere vorbeste directorul autogarei … aaa, pardon, aeroportului? Despre o crestere previzionata. Nicidecum reala, oficiala. De fapt cresterea 2013-2016 (4 ani!!!) pe care avem date este de aprox 60%. Deci minciuni la Idolu.
  Cat despre perioada 2010-2012, acestia au fost anii retragerii Austrian Airlines si a falimentului Carpatair, care avea hub la Timisoara. Nu inteleg ce laude isi aduce Idolu?
  Acum despre presa din Tm: opiniatimisoarei urmeaza celelalt site local, tion, in a fi trompeta PSD. Observati toate articolele care lovesc in Robu, PNL, USR si cele care lauda maretele realizari pesediste. Plus interviurile cu Dobra, Bojin, Idolu etc.
  Lehamite si scarba…