Noutati :

Dar din dar se face rai. Elevi ai unei scoli din Germania, voluntari la Timisoara. Cum au ajutat Liceul Lenau

30 august, 2018 - 01:51 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Zeci de elevi din Germania au ajuns la Timisoara, in urma cu o saptamana, printr-un program de practica si voluntariat, pentru a ajuta la amenajarea unui laborator de informatica la Liceul Nikolaus Lenau.

Singura scoala din lume care a dat doi castigatori ai premiului Nobel a primit ca donatie zeci de calculatoare, de la mai multe firme din Germania, iar copiii de la o scoala de acolo s-au mobilizat si, in doar cateva zile, au pus la punct tot sistemul, pentru ca, din toamna, elevii claselor V-VIII de la Lenau sa poata studia in noul laborator.

„Este vorba despre un grup de profesori si elevii unei scoli din Germania care de ani de zile vin in Romania si instaleaza laboratoare de informatica la diferite scoli. Acum este randul nostru. La noi a venit grupul de baieti, care a instalat 31 de calculatoare, toate legate la internet si montate, si o imprimanta. Activitatea este legata si de foundreasing, sunt firme din Germania care isi schimba calculatoarele si automat, acestea sunt refolosite, practic ele sunt verificate, sa fie in stare de functionare si sa aiba toate elementele necesare. Mai este o trupa de fete care instaleaza un laborator de informatica intr-o scoala din judetul Arad”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Elena Wolf, directorul Liceului Nikolaus Lenau.

Nou infiintatul laborator este in cladirea care pana anul trecut a adapostit elevii Colegiului Mincu si in care, de anul acesta, vor studia cei de la Lenau. In acelasi timp, in corpul A al fostului liceu Mincu se desfasoara lucrarile de igienizare si reabilitare, pentru ca cele 22 de clase care vor invata aici sa isi desfasoare activitatea in conditii bune.

„S-a desfiintat Colegiul Tehnic Ion Mincu si automat s-au regrupat clasele, iar in aceasta cladire intra elevii claselor gimnaziale si o parte a elevilor din clasele primare ale liceului Lenau. Vom avea 14 clase de gimnaziu plus inca 8 clase din invatamantul primar, care vor incepe activitatea in corpul A, si speram ca, pana la anul, sa se finalizeze si corpul B, asa incat clasele de gimnaziu sa se mute acolo, iar in corpul A sa ramana doar clasele din ciclul primar, inclusiv cele din Piata Unirii, deoarece noi acolo platim chirie, pe de o parte, pe de alta parte claadirea nu e a primariei, deci automat lucrarile de intretinere, reabilitare si igienizare sunt si mai dificil de facut”, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Elena Wolf.

O parte din cei aproximativ 1.600 de elevi ai Liceului Lenau, care pana acum au invatat in spatiul Societatii de Transport Public Timisoara de pe Intrarea Doinei, se vor muta aici. Primaria a dat in folosinta spatiul de pe strada Gheorghe Lazar in mod gratuit liceului Lenau, pentru o perioada de 49 de ani. In acest fel, Primaria nu va mai fi obligata sa plateasca lunar chirie pentru spatiul din Intrarea Doinei.

Tot in spatiile fostului Colegiu Mincu se vor muta si elevii Scolii Generale 24. Acestia vor intra in salile in care pana acum au invatat cei de la Generala 26, scoala ce fusese comasata cu Colegiul Mincu. Si in acest caz, spatiile au fost atribuite tot gratuit, pe o perioada de 49 de ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...