Noutati :

Daniel Funeriu despre programul de educatie: Aplicati imediat Legea Educatiei Nationale!

4 mai, 2012 - 08:33 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Daniel Funeriu

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu a analizat programul PSD pe Educatie. ”Pentru pastrarea credibilitatii, programul ar trebui sa contina doar urmatoarele cuvinte: aplicarea imediata a Legii Educatiei Nationale!”

„Programul de guvernare PSD in domeniul educatiei contine exclusiv masuri destinate sa reintroduca dictatura mediocritatii”, a declarat fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu. Intr-un comunicat de presa remis „in calitate de fost ministru al Educatiei”, Funeriu abordeaza punct cu punct prevederile programului de guvernare al PSD pe educatie. „Programul guvernului pe educatie, pentru pastrarea credibilitatii, ar trebui sa contina doar urmatoarele cuvinte: aplicarea imediata a Legii Educatiei Nationale. Ministerul Educatiei a fost lasat atat de mine, cat si de ministrul Catalin Baba perfect functional si la cheie”, a declarat acesta.

Printre cele mai grave elemente din program se numara obiectivul PSD de „reconsiderare a consiliilor consultative ale M.E.C.T.S”, miza fiind „inlocuirea excelentei cu mediocritatea pentru a putea dirija catre mediocritate resursele financiare si pentru a bloca punerea in aplicare a masurilor anti-plagiat”, sustine Funeriu.

O alta vulnerabilitate majora, potrivit fostului ministru al Educatiei, este obiectivul de „regandire a criteriilor de promovare a cadrelor didactice”. Pericolul il reprezinta „intrarea in sistem a unui numar mare de oameni care nu indeplinesc calitatea minimala pentru a profesa in universitati. Intrarea in sistem a unei clientele mediocre este sursa proastei calitati a universitatilor din Romania si a tuturor problemelor de credibilitate internationala a universitatilor din Romania”, scrie acesta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...