Noutati :

Dan Sova, in Timis: Poate incepe construirea Centrului Intermodal de Marfuri de la Remetea. Costa 22 milioane de euro

18 mai, 2014 - 06:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dan Sova a anuntat, duminica, in Timis, ca in curand poate incepe construirea Centrului Intermodal de Marfuri de la Remetea Mare. Documentatia este aproape gata. E nevoie doar de bani, care vor proveni, in mare masura, din alocarea bugetara europeana 2014-2020.

Consiliul Judetean Timis va trebui sa co-finanteze proiectul si sa contribuie cu cheltuieli neeligibile, a mai spus ministrul Transporturilor.

”In ce priveste Centrul Intermodal de la Remetea Mare sunt gata si studiul de fezabilitate si proiectul tehnic si indicatorii tehnico-economici. In perioada imediat urmatoare vom declansa si procedurile pentru licitatia de lucrari. Avem si chestiuni neeligibile care cad in sarcina Consiliului Judetean Timis, cum ar fi drumul de legatura spre Centrul Intermodal”, a declarat Sova.

Ministrul a mai tinut sa spuna ca in timpul guvernarilor anterioare nu s-a intentionat construirea unui Centru Intermodal de Marfa, desi acest proiect exista la nivelul administratiei locale.

”M-a intristat putin atitudinea eminamente politica si lipsita de sens a unor colegi de la alte partide. Eu vreau sa va spun official, in timpul guvernarii PDL, nimeni nu a avut intentia de a face Centru Intermodal la Timisoara pentru simplul motiv ca toti bani alocati prin POS Transport pentru capitolul Intermodal au fost 8 milioane de euro, vizand cel putin cinci Centre Intermodale, la Craiova, Iasi, Galati, Timisoara, probabil si la Brasov, ori numai Centrul Intermodal de la Timisoara costa 22 milioane de euro, deci in mod evident nimeni nu a avut intentia sa faca acest centru intermodal. Acum il vom face, va fi finantat pe alocarea bugetara 2014-2020, iar pentru colegii de la alte partide care vorbesc exclusiv in sens electoral, ii invit sa studieze cele 530 de proiecte de la Ministerul Transporturilor si vor vedea ca Centrul Intermodal de la Timisoara beneficiaza de fonduri europene din fondul de coeziune”, a mai spus Dan Sova.

Centrul Intermodal de Marfuri din judetul Timis se va construi, potrivit proiectului, pe o suprafata de aproximativ 30 hectare, in localitatea Remetea Mare, aflata in apropiere de Timisoara, spre Lugoj.

Proiectul prevede construirea unui complex de depozite si schimburi de containere, precum si a unei statii feroviare destinate traficului de marfa. Din acest Centru Intermodal, marfa va fi transportata pe cale rutiera, feroviara si aeriana atat in Romania, cat si in Europa ori pe alte continente.

Conform proiectului, Centrul Intermodal de marfuri va deservi companii din Romania, Ungaria si Serbia, aflate pe o raza de peste 300 de kilometri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...