Dan Alexa: „Pentru mine nu a existat FC sau alta denumire, ci doar POLI”

Mult asteptatul moment in care palmaresul clubului, culorile si cele doua cupe ale Romaniei castigate de Poli Timisoara in intreaga cariera vor ajunge in zilele urmatoare pe Bega este aproape . Capitanul Politehnicii, Dan Alexa spune ca pentru jucatorii lui Poli nu se va schimba nimic, pentru ca ei au evoluat in tot acest timp in care presdintele Marian Iancu a fost in razboi cu Claudio Zambon doar pentru Poli.

„Eu am inceput fotbalul la LPS Banatul, apoi am ajuns la Poli. Eu de fapt niciodata nu am jucat la alta echipa decat Poli, pentru mine nu a existat FC sau alta denumire. De aceea ma bucura ca incet incet se rezolva problema denumirii, a culorilor si a palmaresului”, spune Dan Alexa. Ieri, site-ul lui clubului timisorean a trecut la culorile alb-violete si titlul acestuia s-a schimbat din FC Timisoara in Politehnica Timisoara.

Povestea palmaresului

Italianul Claudio Zambon a preluat pe ASFC Politehnica Timisoara in anul 1999. Dupa doi ani in care a investit la club, in 2001, italianul decide sa nu mai finanteze echipa, dupa o cearta cu autoritatile locale. In acelasi timp, Andrei Constantin, Zaharia Georgescu, Alexandru Dumitrescu si Adrian Craciun infiinteaza o noua societate, SC Politehnica 2002 S.A., care este imediat atacata in instanta de catre Zambon.

In anul 2002, Toni Dobos aduce la Timisoara pe AEK Bucuresti si ia nastere echipa Poli AEK Timisoara. In acest moment are loc prima negociere intre Claudio Zambon si Toni Dobos in privinta palmaresului.

In 2003, Zambon inscrie pe Poli Timisoara in divizia C. Doi ani mai tarziu, in Banat vin Marian Iancu si BkP, care cumpara pe Poli AEK (echipa lui Dobos din prima liga) si negociaza cu omul de afaceri italian cumpararea palmaresului.

In 2006, Claudio Zambon ii cere lui Marian Iancu sa schimbe numele si culorile echipei. Cum acesta a refuzat, italianul a depus memoriu la FRF, care ii da dreptate la recurs. Deoarece Iancu a refuzat sa se conformeze deciziei FRF, Zambon se adreseaza Tribunalului de Arbitraj Sportiv. La sfarsitul anului 2006, TAS ii da dreptate lui Zambon iar echipa lui Marian Iancu isi schimba numele si sigla.

In 2007, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal revizuieste decizia TAS si ii da castig de cauza lui Iancu, pentru ca in primavare lui 2008 Claudio Zambon sa prezinte un document prin care FRF este obligata sa respecte decizia initiala. FRF s-a conformat si a cerut echipei lui Marian Iancu sa respecte hotararea TAS. Poli Timisoara a devenit in 2008 FC Timisoara iar culorile s-au transformat in alb-negru-mov. Totusi, FIFA nu este multumita si cere depunctarea echipei FC Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. RESPECT ALEXA si pt noi POLIIIIII a fost mereu. Forta Poliii !!!!