Opinia Timisoarei

Daily Mail: Tiganii romani le fura munca oamenilor strazii din Marea Britanie

Britanicii sunt revoltati de retelele de rromi din Romania care s-au infiltrat in randul vanzatorilor ambulanti de ziare si obtin ajutoare sociale de zeci de mii de euro.

In ultimii 20 de ani, pentru britanicii cu care soarta n-a fost blanda, statul a infiintat o revista, Big Issue, pentru a le da posibilitatea sa-si castige existenta vanzand-o in strada. In ultimii doi est-europenii, cu precadere romanii, le-au „suflat” aceste locuri de munca, singura lor sursa de venit.

Aceasta situatie a iesit la lumina acum o saptamana, dupa ce presa britanica a dezvaluit cum Firuta Vasile, o femeie din Romania, care isi castiga existenta vanzand aceasta revista, a castigat in instanta dreptul de a primi ajutoare sociale de la stat in cuantum de 30.000 de euro anual, potrivit www.jurnalul.ro.

In urma unei investigatii, ziarul britanic „The Mail on Sunday” a aflat ca din cei 2.500 de vanzatori ai revistei „Big Issue” inregistrati in Marea Britanie, 700 sunt romani. Jurnalistii britanici au scos la iveala faptul ca exista o adevarata mafie a vanzatorilor volanti, coordonata de tigani romani.

Grupuri foarte bine organizate cumpara tot tirajul revistei, apoi o distribuie romanilor care ies sa vanda revista in strada. Potrivit Daily Mail, inlaturarea oameni fara adapost din Marea Britanie s-a facut prin amenintari.

Britanicii sunt revoltati de aceasta situatie din cauza faptului ca cetatenii lor nu mai pot sa-si castige existenta si pentru ca aceasta activitate le da posibilitatea romanilor sa obtina foarte usor ajutoare sociale.

Exit mobile version