Daily Mail: Tiganii romani le fura munca oamenilor strazii din Marea Britanie

Britanicii sunt revoltati de retelele de rromi din Romania care s-au infiltrat in randul vanzatorilor ambulanti de ziare si obtin ajutoare sociale de zeci de mii de euro.

In ultimii 20 de ani, pentru britanicii cu care soarta n-a fost blanda, statul a infiintat o revista, Big Issue, pentru a le da posibilitatea sa-si castige existenta vanzand-o in strada. In ultimii doi est-europenii, cu precadere romanii, le-au „suflat” aceste locuri de munca, singura lor sursa de venit.

Aceasta situatie a iesit la lumina acum o saptamana, dupa ce presa britanica a dezvaluit cum Firuta Vasile, o femeie din Romania, care isi castiga existenta vanzand aceasta revista, a castigat in instanta dreptul de a primi ajutoare sociale de la stat in cuantum de 30.000 de euro anual, potrivit www.jurnalul.ro.

In urma unei investigatii, ziarul britanic „The Mail on Sunday” a aflat ca din cei 2.500 de vanzatori ai revistei „Big Issue” inregistrati in Marea Britanie, 700 sunt romani. Jurnalistii britanici au scos la iveala faptul ca exista o adevarata mafie a vanzatorilor volanti, coordonata de tigani romani.

Grupuri foarte bine organizate cumpara tot tirajul revistei, apoi o distribuie romanilor care ies sa vanda revista in strada. Potrivit Daily Mail, inlaturarea oameni fara adapost din Marea Britanie s-a facut prin amenintari.

Britanicii sunt revoltati de aceasta situatie din cauza faptului ca cetatenii lor nu mai pot sa-si castige existenta si pentru ca aceasta activitate le da posibilitatea romanilor sa obtina foarte usor ajutoare sociale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Am exportat barbaria.