Noutati :

Dai pentru carnet? Il obtii altfel din 5 octombrie! Schimbarile importante la examenul auto!

2 octombrie, 2015 - 10:12 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Se schimba regulile pentru obtinerea permisului auto, din 5 octombrie. Candidatii care trec de proba teoretica vor putea sustine proba practica de mai multe ori, in decurs de un an.

Candidatii respinsi la proba practica a examinarii pentru obtinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica, avand la dispozitie un an pentru a-si lua proba practica, informeaza avocatnet.ro. Insa, inainte de a incerca din nou sa treaca proba practica, candidatii trebuie sa mai urmeze cel putin 6 ore de conducere practica. Prevederile apar intr-un act normativ publicat in luna august in Monitorul Oficial.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august si va intra in vigoare in data de 5 octombrie.

Avocatnet.ro informeaza ca, din acest act normativ reiese ca persoanele care sunt admise la proba teoretica a examinarii pentru obtinerea permisului auto vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, candidatii vor trebui sa plateasca taxa de examinare si sa faca cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica. In prezent, pentru a obtine permisul, cei care sunt respinsi la proba practica trebuie sa dea din nou ambele probe.

Candidatii admisi la proba teoretica vor avea la dispozitie un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica si practica pentru a trece de proba practica, chiar si din mai multe incercari. In cazul in care candidatii pica proba teoretica, acestia vor putea sustine o noua examinare dupa cel putin 15 zile de la respingere, dupa achitarea unei taxe.

Candidatii care nu se prezinta la proba practica vor putea sa ceara programarea pentru o noua proba oricand in perioada de valabilitate a cursului de pregatire teoretica si practica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci ar putea sa te tot pice la practica ca sa achiti de mai multe ori taxa de reexaminare. Asa se strang bani la buget ­čśë