Noutati :

Daca nu inteleg cu vorba buna, poate o vor face fortat. Proprietarii de cladiri istorice amendati din nou la Timisoara

1 august, 2016 - 01:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EVENIMENT
3

TIMISOARA. Proprietarii de cladiri istorice care nu au grija de acestea sunt in continuare tinta politistilor. In ultima saptamana alte sase asociatii de proprietari au fost sanctionate.

Tencuiala de pe ziduri cazuta sau in pericol de a pica, si elemente decorative in pericol de prabusire sunt motivele pentru care agentii Politiei Locale au amendat asociatiile de proprietari care nu au grija de cladirile istorice. Politistii au descoperit ca in unele cazuri nici macar nu s-au facut demersurile necesare la Primarie pentru obtinerea documentatiilor necesare demararii procedurilor de remediere a stării de degradare.

De data aceasta au fost amendate asociatiile de proprietari de pe strazile Coriolan Brediceanu nr. 2, Vasile Alecsandri nr. 2, Piata Mocioni nr. 3, Bulevardul Revoluției 1989 nr. 3, 4, și 11. Cuantumul amenzilor va fi stabilit de arhitectul sef al Timisoarei, iar sumele vor fi cuprinse intre 4000 si 8000 lei.

CITESTE SI: Nu mai e de glumit! Amenzi de pana la 8.000 de lei in Timisoara, in Piata Victoriei si in Iosefin!

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pentru liceul Miu si Ungureanu cine plaeste amenda?

  2. atit timp cit primaria nu renoveaza cladirile aflate in proprietatea lor, aceste amenzi sint imorale si ilegale.

    din aceste actiuni de a scrie procese verbale se intelege ca proprietarii sint niste nemernici care nu sint gospodari sa tencuiasca cu mistria gaurile din fatada, de parca ar fi voie sa faci ceva la aceste cladiri fara nspe aprobari de la nspe comisii si birouri, sa apelezi la firmele lui peste de specialisti, de arhitecti, de constructii etc…

    sa fim realisti, majoritatea acestor cladiri au fost exploatate de stat 50 de ani fara a bate un cui si acum cind majoritatea au peste 100 de ani trebuie reparate cu inlocuiri inclusiv a structurii de lemn de la plansee si acoperis, adica reparatii foarte scumpe.

    in austria sau germania acum zeci de ani renovarea acestor cladiri a fost finantata prin cedarea podurilor pentru compartimentarea de mansarde dar noi sintem mai catolici decit papa si la noi se interzice transformarea podurilor in mansarde.

  3. da cum i-ti explici mai „catolicule”acele cladiri din centru unde proprietarul ia bani frumosi din inchirierea spatilor comerciale sau apartamentelor si nu-si renoveaza proprietatea?sa-l amendeze sau nu?