Noutati :

Daca ai intre 30 si 40 de ani, te poate paste divortul. Vezi ce spun statisticele despre varsta critica a despartirilor in instanta

10 octombrie, 2011 - 08:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Aproape 6.500 de cupluri au divortat, in primele noua luni ale anului, de comun acord, la oficiile de stare civila sau la birourile notariale din tara. Cele mai multe divorturi au fost inregistrate in orase!

Aproape 6.500 de cupluri casatorite au cerut despartirea in instanta, potrivit datelor transmise de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI.

Potrivit sursei citate, in perioada ianuarie – septembrie 2011, in Registrul unic al certificatelor de divort prin acordul sotilor au fost inregistrate si eliberate 6.463 certificate de divort. Dintre acestea, 5.586 au fost eliberate la orase (1.576 certificate in municipiul Bucuresti), iar 877 in mediul rural.

Totodata, cele mai multe divorturi au fost inregistrate la cuplurile cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani (2.321), cele mai putine, doua divorturi, fiind inregistrate la cupluri cu varsta sub 20 de ani.  Au fost si 476 de certificate de divort eliberate pentru cupluri cu varsta peste 60 de ani.

Datele Directiei de Evidenta a Persoanelor arata ca cererile de divort au fost depuse atat la primaria care are in pastrare actul de casatorie sau pe raza careia se afla ultima locuinta comuna a sotilor, cat si la birourile notariale, fiind inregistrate 4.502 certificate eliberate de primarie, respectiv oficiile de stare civila, si 1.961 de certificate eliberate de Birourile notariale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...