Cutremure in Timis pentru prospectiuni! Mai multe explozii vor zgudui localitati. Se cauta petrol si gaz. Vezi unde!

TIMISOARA. Cat petrol ascunde pamantul Banatului? O firma incepe lucrari de prospectiuni in 13 localitati din judetul Timis, in cautare de titei si gaz. Specialistii vor provoca mici explozii in timpul cercetarilor.

Mihai Mitroi, vicepresedintele firmei Prospectiuni SA, a explicat ca este vorba de o suprafata de aproximativ 200 de kilometri patrati pe care se fac masuratori pe raza localitatilor Checea, Carpinis, Becicherecu Mic, Dudestii Noi, Sacalaz, Cenei, Uivar, Sanmihaiu Roman, Giroc, Sag, Parta, Peciu Nou si Giulvaz.

Guvernul Romaniei, prin Agentia Nationala de Resurse Naturale, a concesionat suprafata de teren companiei ADX.  A fost organizata o licitatie pentru lucrarile de explorare, iar firma a castigat.

Dupa ce o parte dintre proprietarii terenurilor au fost contactati de aceasta firma pentru a li se plati despagubiri pentru o parte din culturile ce vor fi distruse in urma prospectiunilor, miercuri vor incepe primele lucrari, in localitatea Carpinis.

Amplasam un receptor si o sursa pentru a vedea care este structura interna a pamantului. Este ca la o ecografie. Una dintre surse o reprezinta o gaura adanca de 6-10 metri in care se pune un recipient care are rolul de a crea o unda elastica, prin detonarea lui. In recipient se afla o substanta explozibila numita Rioseis”, a explicat Mitroi.

Acesta a explicat ca daunele vor fi minime si ca este afectata doar cultura agricola pentru care se platesc sume compensatorii, in functie de suprafata.

Potrivit lui Mitroi, vor fi pana la 10.000 de surse pe cei 200 de kilometri patrati si vor fi detonati 260 de senzori pe zi.

Putem garanta ca detinem acea tehnologie care face imposibila afectarea structurii locuintelor din zonele in care se fac prospectiuni„, a mai declarat Mitroi.

Lucrarile ar urma sa se finalizeze in 3-5 luni, in functie de conditiile meteorologice.

In urma prospectiunilor se estimeaza ca ar putea fi gasit un zacamant de 47 milioane de barili de petrol.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. 47 mil barili inseamna consumul pe un an de benzina al Romaniei (consumul / capita e 290 litri) la 22 mil locuitori, 1 baril e 42 galoane US, 1 galon e 3,78 litri. Ok, din titei mai apar si alte derivate in afara benzinei. Deci un an de zile Romania ar avea asigurat consumul numai din acest zacamint. Dar cu apa potabila infestata de exploatarile de petrol cum facem ? Ca ramine asa ptr zeci de ani. Eu zic ca e un zacamint ptr care nici macar nu merita sa te ostenesti, basca unde mai pui ca infesteaza apa din straturile cu care are de-a face.

 2. @Pasca
  „Deci un an de zile Romania ar avea asigurat consumul numai din acest zacamint.”

  Da, asigurat prin cumparare de la firma concesionara. Nu e al statului.

 3. ce titlu imbecil !! bun sa bage groaza in oligofreni

 4. 200 metri patrati nu este egal cu 200 kilometri patrati!!!!!!!!!!!!! Reciteste-ti articolul de la inceput!!!

 5. Esti multumit acum prikoke? rusii ti-au luat tezaurul, americanii ti-au luat gazul, austriecii ti-au luat petrolul, grecii ti-au luat bancile, italienii ti-au luat femeile, tiganii ti-au luat casele, maidanezii ti-au luat strazile ..

  tu ai ramas cu ceea ce meriti.

  P.S. Se cauta gaze de sist; da pentru tine nu conteaza ca oricum vine craciunul.

 6. De ce nu face prospectiuni in propria-i gradina?