Cutremur in Serbia! S-a resimtit si in judetele din sud-vestul Romaniei

Un cutremur de 5,6 pe scara Richter s-a produs in Serbia. Seismul a fost resimtit si in sud-vestul Romaniei, la Drobeta Turnu Severin. In urma seismului,  2 oameni si-au pierdut viata, iar mai mult de 10 persoane au fost ranite. "Doua persoane si-au pierdut viata la Grdita, in apropiere de Kraljevo, in timpul cutremurului care s-a produs in cursul noptii" , a anuntat ministrul de Interne, Ivita Dacici. Este vorba despre un cuplu in jurul varstei de 50 de ani, care a murit in propria locuinta. Echipele speciale de salvare au fost mobilizate pe teren. Se pare ca nu mai exista victime blocate sub daramaturi. Epicentrul cutremurului s-a situat la zece kilometri nord de Kraljevo si s-a produs la ora locala 01.56 (02.56, ora Romaniei), potrivit Institutului seismologic sarb. Seismul a fost puternic resimtit in intreaga tara, inclusiv in capitala sarba, Belgrad. In orasul Kraljevo, la 150 de kilometri sud de Belgrad, unde 10 persoane au fost ranite, s-au inregistrat si importante pagube materiale. Curentul electric, liniile telefonice si furnizarea de apa potabila au fost intrerupte. Institutul seismologic a inregistrat alte patru cutremure mai slabe ca intensitate, cu o magnitudine de aproximativ 3 grade.

Un cutremur de 5,6 pe scara Richter s-a produs in Serbia. Seismul a fost resimtit si in sud-vestul Romaniei, la Drobeta Turnu Severin. In urma seismului,  2 oameni si-au pierdut viata, iar mai mult de 10 persoane au fost ranite.
„Doua persoane si-au pierdut viata la Grdita, in apropiere de Kraljevo, in timpul cutremurului care s-a produs in cursul noptii” , a anuntat ministrul de Interne, Ivita Dacici. Este vorba despre un cuplu in jurul varstei de 50 de ani, care a murit in propria locuinta.
Echipele speciale de salvare au fost mobilizate pe teren. Se pare ca nu mai exista victime blocate sub daramaturi. Epicentrul cutremurului s-a situat la zece kilometri nord de Kraljevo si s-a produs la ora locala 01.56 (02.56, ora Romaniei), potrivit Institutului seismologic sarb. Seismul a fost puternic resimtit in intreaga tara, inclusiv in capitala sarba, Belgrad.
In orasul Kraljevo, la 150 de kilometri sud de Belgrad, unde 10 persoane au fost ranite, s-au inregistrat si importante pagube materiale. Curentul electric, liniile telefonice si furnizarea de apa potabila au fost intrerupte.
Institutul seismologic a inregistrat alte patru cutremure mai slabe ca intensitate, cu o magnitudine de aproximativ 3 grade.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Dragii mei editori ai acestui articol…S-V Romaniei implica si o parte din Banat,probabil acest seism dupa harta s-a resimtit de la Moldova-Noua-Moravita-Severin-pina la Bechet(mai putin decit la Severin) … Acest articol in opinia mea NU avea cum sa loveasca Lugojul…Daca redactati un articol chiar daca a fost un dulce somn dat fiind ora la care s-a produs seismul,redactati-l in buna cunostinta de cauza geografica,nu-i panicati pe lugojeni sau timisoreni!!