Noutati :

Cutremur in Banat! Tu ai simtit cum s-a miscat pamantul?

23 decembrie, 2014 - 05:02 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. S-a cutremurat din nou pamantul in Banat! Marti a avut loc un nou seism, cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, la ora 15:12, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Cutremurul s-a produs la adancimea de doi kilometri si a avut intensitatea IV pe scara Mercalli, in zona epicentrala. Potrivit INCDFP – Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc in localitatea Giulvaz, aproape de Jebel.

„Chiar la Giulvaz a fost cutremurul. E posibil sa se fi simtit, dar slab asa, ca si cum ar trece un tir. Este tot din zona seismogena Banloc, la distanta relativ mica. Nu putea produce nimic, face parte din activitatea normala a zonei. L-am inregistrat, l-am comunicat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si la Bucuresti”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Dan Rau, directorul Institutului Seismologic de la Timisoara.

Un alt cutremur s-a produs in Banat in 25 noiembrie. Acesta s-a simtit chiar si la Timisoara, insa a avut doar 2,7 grade pe scara Richter.

CITESTE SI: A fost cutremur la Timisoara! Tu l-ai simtit? Vezi cat a fost de puternic!

 

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor