Noutati :

Curtea Constitutionala clarifica situatia: Am cerut Guvernului listele electorale valabile la referendum, nu sa reactualizeze listele.

6 august, 2012 - 12:41 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Curtea Constitutionala arata luni, intr-o adresa oficiala postata pe site, ca a cerut Guvernului listele electorale permanente „actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului”.

Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arata ca „reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari… in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului”, noteaza Hotnews.ro.

Cu alte cuvinte, CCR nu a cerut Guvernului un mini-recensamant pentru actualizarea la acest moment a listelor electorale permanente, ci a cerut listele electorale permanente in baza carora s-a organizat deja referendumul de demitere a lui Traian Basescu din 29 iulie.

Reamintim ca ministrul de Interne (Ioan Rus) si al Administratiei (Victor Paul Dobre) si-au dat demisia luni dimineata, Rus mentionind presiuni din partea lui Traian Basescu si Crin Antonescu. Ioan Rus si Victor Paul Dobre ar fi trebuit sa se ocupe de organizarea „mini-recensamantului” pentru actualizarea listelor electorale permanente.

„Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei, care a avut loc in data 3 august 2012, cu privire la datele solicitate de CCR, va aducem la cunostinta faptul ca, prin Adresa nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul CCR a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce tara de muppets suntem daca era nevoie de o astfel de precizare…