Noutati :

Curtea Constitutionala a amanat decizia privind referendumul de demitere a lui Traian Băsescu pana pe 21 august

14 august, 2012 - 06:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

CCR a devansat cu zece zile termenul dat Guvernului pentru a prezenta listele electorale permanente Anterior, Curtea Constitutionala dăduse ca termen data de 31 august.

Decizia a fost luata intr-o şedinta a CCR care a durat peste sapte ore. In aceasta sedinta s- a mai decis, că erata privind listele electorale este legala. Cinci judecatori au solicitat invalidarea referendumului.

Conform www.realitatea.net , in cadrul, CCR s-a discutat si  modul in care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui: printr-un vot al majoritătii simple a plenului celor noua judecatori sau printr-un vot de doua treimi. Deocamdata insa , nu se stie daca judecatorii CC au luat vreo decizie in aceasta privinta
Curtea Constitutionala a Romaniei s-a reunit pentru a decide in privinţa referendumului. USL a cerut validarea consultarii populare fara prag de prezenta. Potrivit BEC, 46,24% dintre romani au votat pe 29 iulie. Numarul voturilor valabil exprimate DA – 87,52% (7.403.836 voturi), NU – 11,15% (943.375 voturi). Voturi nule înregistrate – 1,32% (111.842 voturi).

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...