Cursuri gratuite pentru timisorenii care vor sa se informeze cu privire la construirea unei case

După o experienţă de zeci de ani în sectorul construcţiilor, specialiştii din domeniu trag un semnal de alarmă şi avertizează publicul larg asupra faptului că nu cunoaște riscurile semnificative asupra sănătății, generate de materialele folosite la construirea locuinţelor. Timişorenii pot participa gratuit, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 10.30, la cursurile care îi învaţă la ce trebuie să fie atenţi atunci când achiziţionează o locuinţă sau îşi construiesc o casă. Participanţii la curs vor mai putea afla lucruri esenţiale care ţin de descifrarea fişelor tehnice ale produselor de construcţii şi informaţii utile despre bugetarea unei case sau amenajarea unui spaţiu.

În ziua de astăzi putem vorbi de aşa-numita „generație indoor”, dacă ne raportăm atât la statisticile realizate la nivel global asupra timpului  în spaţiile închise, cât şi la numărul mare de IT-işti din zona de vest a ţării, care lucrează fie de acasă, fie de la birou. În medie, oamenii petrec 90% din timp în spații închise (WHO Europe 2013 report, US Environmental Protection Agency), dar de cele mai multe ori riscurile asociate acestor medii rămân necunoscute. Specialiştii din sectorul construcţiilor se reunesc şi duc o campanie de educare a beneficiarilor. Astfel, a luat naştere proiectul “Construieşte inteligent”, iniţiat de patru voluntari: un arhitect, un inginer constructor, un designer de interior şi un project manager, care încearcă să aducă la cunoştinţă informaţii utile despre casele şi locuinţele care se construiesc în prezent.

“Evenimentul a luat naştere ca urmare a observaţiilor pe care le-am făcut în piaţă, observaţii care ne-au dus la două concluzii: în foarte multe cazuri, imobilele construie se abat de la regulile elementare în construcţii şi materialele utilizate nu sunt de o calitate care să garanteze un timp minim de viaţă al construcţiei şi care să garanteze beneficiarului un confort psihic, cel puţin până la amotizarea investiţiei. Cea de-a doua observaţie este că investitorii achiziţionează emoţional şi/sau în funcţie de limitarea bugetului propriu, făra a avea minime informaţii necesare pentru a verifica calitatea imobilului achziţionat. Pornind de la aceste premise, am decis să oferim acestor investitori posibilitatea de a se informa în mod gratuit înainte de a face o achiziţie, cel puţin la nivelul unui punct de plecare, astfel ca, ulterior, să poată să acceseze şi alte surse de informare, încât investiţia să fie cea optimă din punct de vedere financiar şi calitativ”, spune Gigi Nacev, manager Tempini România şi iniţiatorul proiectului „Construieşte Inteligent”.

Cursurile se vor desfăşura în data de 10 noiembrie, de la ora 10.30 până la ora 13.00, iar înscrierile se pot face la numărul de telefon 0733 316 973 şi pe pagina de Facebook a evenimentului. Se pot înscrie gratuit un număr de 100 de persoane.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...