Cursuri gratuite de invatat mersul pe bicicleta, ture cicliste si lecturi pe doua roti, la Timisoara. Ce surprize a pregatit Verde pentru Biciclete

TIMISOARA. Verde pentru Biciclete incepe anul in forta. Activitatile dedicate iubitorilor sportului pe doua roti continua si in 2017, ba chiar se inmultesc. O prima surpriza pregatita timisorenilor este organizarea de cursuri gratuite pentru cei care vor sa invete sa mearga pe biciclete. Actiunea va avea loc la inceputul lunii aprilie, iar fiecare cursant va primi toate detaliile de la un instructor.

CITESTE SI: Ca un sarpe urias! Digul gonflabil a fost montat pe malul canalului Bega, la Timisoara! VIDEO! 

Anul 2017 sta sub semnul respectului si intaririi comunitatii de biciclisti. Iar anul aceasta, activitatile Verde pentru Biciclete se vor indrepta catre doua mari directii: bicicleta ca stil de viata si infrastructura pentru biciclisti.

Pedalarile prevazute in acest an vin sustin prima directie, cea a stilului de viata:
1. Cursuri de mers pe bicicleta – proiect pilot 1-2 aprilie 2017
2. Pedalarea de Primavara – 9 aprilie 2017
3. Cochete pe biciclete – 21 mai 2017
4. IA Romaneasca pe Bicicleta – 24 iunie 2017
5. O tura surpriza – iulie-august 2017
6. Ture cicliste banatene – mai-august 2017
7. Cititori pe Bicicleta – 10 septembrie 2017
8. Numaratoarea de Toamna – 8 octombrie 2017

CITESTE SI: Oameni raniti, salvati de la inec, ambarcatiuni si caini pe malul Begai! Ii puteti urmari pe pompieri si voluntari in interventie! 

In afara de aceste evenimente, Verde pentru Biciclete are, pentru anul acesta, cateva obiective principale:

– Continuarea campaniei ”si eu sustin Verde pentru Biciclete”
– Campanie online de constientizare si educare, cu accent pe regulile de circulatie in trafic
– Participari la Festivalul Plai si Saptamana Mobilitatii Europene

CITESTE SI: Cancer indepartat printr-o metoda revolutionara la Timisoara! Operatia, un succes. Cum se simte pacientul? 

Cea de-a doua directie este data de actiunile de constientizare asupra imbunatatirilor care trebuie facute pentru a optimiza infrastructura aferenta mersului pe bicicleta prin prisma conectivitatii, practicabilitatii si accesibilitatii. Reprezentantii Verde pentru Biciclete vor face, si anul acesta, demersuri permanente la Primaria Municipiului Timisoara si vor solicita o colaborare continua pentru solutionarea problemelor intampinate de biciclisti.

Sub marca #respectpentrubiciclisti, urmaresc solutionarea unor situatii precum:
– Accesul liber in zona centrala, in anumite intervale orare si in anumite perioade ale anului
– Pistele vopsite pentru biciclisti – devenite alunecoase in conditii de ploaie/umiditate
– Crearea rampelor de acces pentru biciclisti, persoane cu dizabilitati, persoane care se deplaseaza cu diverse vehicule nemotorizate, etc
– Realizarea unor reparatii la pistele de bicicleta existente (obstacole existente, concept gresit, dimensiune necorespunzatoare).

CITESTE SI: FLAGRANT! Super afacere cu droguri la Timisoara! Cum ajungeau stupefiantele in toata lumea? 

Campania „Verde pentru Biciclete” este prima initiativa din Timisoara care incurajeaza adoptarea mersului pe bicicleta ca si alternativa ecologica pentru deplasarea prin oras. Scopul este de a atrage atentia asupra importantei si beneficiilor mersului pe bicicleta, de a evidentia faptul ca exista biciclisti pe strazile orasului si de a atrage sprijinul autoritatilor locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete. Pana in momentul de fata, pe strazile din Timisoara circula peste 16.000 de biciclisti cu numar „Verde pentru Biciclete”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...