Noutati :

Cursul gratuit de ‘Lucrator in comert’ organizat in parteneriat cu CCIAT, aproape de de final

1 februarie, 2021 - 12:18 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. În calitate de partener coordonator al Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță finalizarea modulului teoretic al cursului gratuit de Lucrător în Comerț – Nivel 2 (Cod COR 5220.1.1).

Cei 28 participanți, angajați în cadrul IMM-urilor din Regiunea Vest, au parcurs partea de fundamentare teoretică ce a avut o durată de 120 de ore. Cursul s-a desfășurat în perioada 31 octombrie 2020 – 9 ianuarie 2021, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, în sistem clasic cu respectarea normelor de distanțare și protecție impuse de restricțiile în vigoare.

Începând de săptămâna viitoare, cursanții vor efectua 240 de ore de practică în unități comerciale din Timișoara.
La finalizarea cursului, participanții vor dobândi competențe referitoare la:
– Dezvoltare personală
– Igiena și securitatea muncii
– Lucrul în echipă
– Organizarea locului de muncă
– Pregătire pentru integrare la locul de muncă
– Tranziția de la școală la locul de muncă
– Rezolvarea de probleme
– Satisfacerea cerințelor clienților
– Comunicarea profesională
– Protecția consumatorului
– Organizarea unității comerciale
– Administrarea mărfurilor
– Patrimoniul unității comerciale
– Analiza ofertei de mărfuri alimentare
– Analiza de mărfuri nealimentare
– Aprovizionarea cu mărfuri a sălii de vânzare

Cursul se finalizează prin susținerea unui examen și este autorizat de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesională din Județul Timiș.

Reamintim că în cadrul proiectului, sunt furnizate GRATUIT o serie de cursuri de profesionalizare a angajaților, de calificare, inițiere sau specializare în meserii cerute pe piața muncii. La aceste cursuri se pot înscrie doar angajați cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial) într-un IMM din Regiunea Vest, nu au funcție de conducere în cadrul companiei și au reședința în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3:“Locuri de muncă pentru toți” și are ca obiectiv facilitarea accesului angajaților la programe de formare profesională destinate îmbunătățirii statutului profesional și condițiilor de la locul de muncă, contribuind astfel la creșterea productivității muncii.

Informații suplimentare și înscrieri:
E-mail: [email protected] sau pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...