Noutati :

Cursa in doi pentru fotoliul de rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului

12 februarie, 2012 - 03:16 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
4

TIMISOARA. Functia de rector al USAMVB a atras doi candidati! Alexandru Moisuc, actualul rector, iese la pensie in acest an. Vezi care sunt aspirantii la functia suprema!

Fotoliul de manager al Agronomiei timisorene este disputat de doua persoane: Paul Pirsan si Adrian Groza. Un duel al generatiilor, dar si al experientei intre decanul Facultatii de Agronomie si fostul prodecan al Facultatii de Zootehnie si Biotehnologii.

Eu nu mai pot candida pentru inca un mandat pentru ca am atins varsta de pensionare. In acest an voi preda stafeta celui care va fi ales rector“, a spus Alexandru Moisuc, actualul manager al universitatii.

Cine sunt cei doi candidati?

Paul Pirsan are 56 de ani si este decanul Facultatii de Agronomie in cadrul USAMVB Timisoara. Acesta a fost, in perioada 2005-2009, director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis.

Planul de management prevede o dezvoltare a universitatii la nivel national si o internationalizare a institutiei, dar si o colaborare stransa cu universitatile de profil din tara. Paul Pirsan doreste si o corelare a actului educational cu realitatea actuala a agriculturii romanesti.
Adrian Grozea a fost, in 2004-2008, prodecan al Facultatii de Zootehnie si Biotehnologii. Candidatul in varsta de 43 de ani este in prezent Director al Departamentului pentru Asigurarea Calitatii in cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara.

El doreste sa creasca in primul rand calitatea procesului educational in universitate si sa dezvolte latura de cercetare, dar si sa atraga prin proiecte europene fonduri necesare evolutiei sistemului universitar agricol-veterinar.

Proiectele ambilor candidati promit implicarea studentilor in dezvoltarea universitatii si ridicarea nivelului acesteia.

Alegerile sunt programate in 28 februarie. Noul rector va avea un mandat de patru ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Confuzie
  Imi pare rau dar cred ca in poza din stanga l-ati pus pe Vanghelie sau mi se pare???

 2. Comparatie
  Daca tot ne referim la poze se poate vedea in stanga STAGNAREA iar in dreapta EVOLUTIA sau PESIMISMUL versus OPTIMISMUL. Ambele variante sunt OK depinde cum privim lucrurile. Succes mult Evolutiei si Otpimismului.

 3. Vai si amar
  Nu mai conteaza cine ajunge Rector important este sa ne unim fortele sa depasim nivelul “vai si amar” in care se incadreaza universitatea la ora actuala. Multumim actualului conducator iubit, Moisuc si clanului sau pentru aceasta situatie.

 4. Votati schimbarea
  Va sugerez sa votati schimbarea daca doriti sa se intample ceva bun, altfel nu vad bine viitorul vostru dragi tineri. Succes!