Noutati :

Curs gratuit de parenting pentru viitori sau proaspeti parinti, la Shopping City Timisoara

10 mai, 2018 - 10:51 AM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Grețurile matinale și schimbările hormonale prin care trece corpul în timpul sarcinii sunt deja parte din viețile viitoarelor mămici. Dar nu sunt singurele transformări ce se vor petrece în cele 9 luni, iar despre acestea vor discuta Educatorii Perinatali certificați SAMAS, în cadrul unui workshop ce va avea loc pe 12 mai, în incinta Shopping City Timișoara.

Cursul „Primele 1000 de zile pentru tine și copilul tău” este dedicat atât femeilor însărcinate, dar și proaspeților părinți, care vor fi ajutați să înțeleagă importanța primelor 1.000 de zile pentru dezvoltarea sănătoasă a micuțului. Educatorii Perinatali din cadrul Asociației SAMAS vor aborda toate etapele prin care trec mama și copilul, de la concepție și până la împlinirea vârstei de 2 ani a bebelușului, precum și rolul tatălui în perioada pre și postnatală.

Accesul este gratuit, iar principalele obiective ale cursului sunt:

– Înțelegerea sarcinii și a nașterii pentru a reduce teama de necunoscut și a crește încrederea în sine a viitorilor părinți;
– Prevenirea complicațiilor prin identificarea factorilor de risc și asumarea unui stil de viață sănătos;
– Conștientizarea și familiarizarea cu schimbările ce vor veni odată cu nașterea copilului;
– Conștientizarea necesității activității fizice în timpul și după sarcină;
– Procesul nașterii fiziologice;
– Deprinderea noțiunilor de îngrijire a bebelușului;
– Procesul alăptarii și importanța acesteia atât pentru copil, cât și pentru mamă;
– Alegerea momentului potrivit pentru diversificarea alimentației bebelușului.

Educatorii Perinatali SAMAS susțin astfel de cursuri pe baza unui model occidental de educație și suport al gravidelor, ce se regăsește în țări precum Franța, Germania, Austria sau Elveția, unde 70% dintre mame apelează la servicii similare.

Evenimentul va avea loc pe 12 mai, la orele 17:00, la parterul Shopping City Timișoara, în zona magazinului Zara. Mai multe informații pot fi descoperite pe site-ul Shopping City Timișoara, precum și pe pagina de Facebook a centrului comercial.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...