Noutati :

Curs de specializare in jurnalismul TV. Traineri din Marea Britanie si Franta instruiesc jurnalisti din 9 tari, reuniti la Timisoara

25 aprilie, 2011 - 10:41 AM
Autor: Anonim      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Televiziunea Romana (prin TVR Timisoara) si Asociatia televiziunilor regionale din Europa organizeaza, in perioada 25 aprilie – 7 mai, la Timisoara, un curs de specializare in productia stirilor de televiziune.

Destinat tinerilor jurnalisti de la televiziuni regionale, membre ale CIRCOM, trainingul face parte din seria de evenimente ocazionate de cea de-a 29-a editie a Conferintei CIRCOM Regional.

Pe parcursul a doua saptamani, 16 tineri jurnalisti din 9 tari vor invata toate etapele realizarii stirilor de televiziune – de la stabilirea subiectului, pana la alcatuirea si difuzarea unui jurnal TV. Participantii la curs vor fi instruiti de o echipa de traineri si jurnalisti din Marea Britanie si Franta. In timpul stagiului de pregatire de la Timisoara, cursantii vor filma si edita propriile materiale jurnalistice, cu ajutorul unor cameramani si editori de imagine din Marea Britanie, Croatia, Ungaria si Romania. Materialele filmate vor fi dezbatute in ultima zi a conferintei.

La trainingul care se va derula in perioada 25 aprilie – 7 mai participa jurnalisti de la posturi regionale din Bulgaria, Cehia, Croatia, Ungaria, Irlanda, Muntenegru, Polonia, Serbia si Romania.

Conferinta CIRCOM – care se va desfasura la Timisoara, intre 5-7 mai – prilejuieste organizarea de workshopuri, dezbateri, cursuri de specializare, schimburi de opinii si experienta intre profesionistii mai multor televiziuni europene.

Desfasurata sub tema „Mai multa calitate, mai putini bani”, conferinta se va axa pe experienta privind probleme presante pentru serviciile regionale de televiziune, cum ar fi mentinerea standardelor de calitate de productie in conditiile bugetelor reduse sau beneficiile coproductiilor si ale schimbului de programe. Peste 200 de jurnalisti, din 27 de tari, dar si manageri si traineri de la televiziuni europene, membre CIRCOM, vor participa la conferinta.

Desfasurata anual, fiecare editie a conferintei este gazduita de o alta tara membra a CIRCOM.  Este pentru a doua oara cand TVR organizeaza acest eveniment, dupa 1994.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...