Noutati :

Curs de calificare finalizat cu succes la CCIAT

15 mai, 2015 - 01:59 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
1

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, partener coordonator al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a finalizat in data de 13 mai 2015 unul dintre cursurile gratuite de calificare si formare din cadrului proiectului, si anume cel de Agent de curatenie cladiri si mijloace de transport care s-a desfasurat in satul Urseni apartinator comunei Mosnita Noua, partener in proiect.
ruralnet
Este un curs de calificare de 3 luni care se adreseaza persoanelor care doresc sa lucreze in domeniul serviciilor de curatenie, la care au participat atat persoane necalificate angajate ca persoane de ingrijire in institutiile publice de la sat (scoala, primarie, centre de zi etc.), someri care doresc sa se angajeze sau persoane care vor sa isi infiinteze propria afacere in domeniu. Calificarea este recunoscuta la nivelul Uniunii Europene si permite angajarea ca si persoana calificata in domeniul curateniei in orice stat european.

La acest curs s-au inscris un numar de 24 de persoane, iar in cursul zilei de 13 mai a.c., au sustinut examenul final, in urma caruia au primit diplome avizate de Ministerul Muncii care le atesta competentele si care sunt recunoscute pe plan european.

“A fost un curs foarte interesant, am facut chiar si practica, am facut curatenie, ne-au aratat utilajele, ne-au invatat cum sa le folosim corect. Cred ca ma va ajuta, orice diploma conteaza si cred ca imi voi gasi mai usor un loc de munca, in plus diploma este valabila in toata Uniunea Europeana”, a declarat Adriana Dume din Mosnita Veche.

Toti participantii la curs s-au declarat incantati de ceea ce au invatat si considera ca diplomele obtinute  ii vor ajuta sa-si gaseasca mai usor un loc de munca. Unii dintre participantii la curs au gasit deja un serviciu, inca din perioada de derulare a acestuia.

“Mi-am gasit deja de lucru, chiar in perioada cursului. Sunt multumita de acest curs pe care l-am facut, chiar aici in sat mi-am gasit de lucru, ceea ce este foarte bine ca nu trebuie sa fac naveta, aranjez marfa intr-un magazin si fac curatenie”, a spus Kanaras Corina, o tanara din Urseni.

In perioada urmatoare, CCIA Timis va relua organizarea cursurilor gratuite de formare profesionala si calificare in domenii non-agricole, respectiv: Competente antreprenoriale (75 persoane); Competente IT (48 persoane); Operator introducere, validare si prelucrare date (24 persoane); Lucrator in comert (24 persoane). Cursurile de vor avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timisoara si in comuna Mosnita Noua.

La aceste cursuri se pot inscrie persoane inactive, someri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, cu proritate femei si tineri, manageri si angajati de firme din domenii non-agricole, cu domiciliul in mediu rural.

Absolventii cursurilor de calificare vor primi subventii cat si sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a initiat discutii cu firme care au nevoie de asceste meserii si cu agentii de recrutare. De asemenea, expertii CCIAT ofera, gratuit in cadrul proiectului, consiliere privind orientarea in cariera

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola” vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Buna ziua,
    Ma numesc Barnuti Adrian, sunt din Arad, sunt angajat cu norma intreaga si doresc in timpul liber ramas sa castig un ban suplimentar prin prestarea de servicii in curatenie imobile si ingrijire spatii verzi. Spuneti-mi va rog ce curs trebuie sa fac pentru a-mi deschide un PFA in acest domeniu si unde se fac astfel de cursuri.
    Astept raspuns cat mai repede pentru a-mi desfasura activitatile cat mai rapid.

    Multumesc anticipat.