Opinia Timisoarei

Curg rauri de lacrimi la Partos in amintirea lui Padre, pregatiri de inmormantare. Preotii: Purtati masca si pastrati distanta, cum ne-a indemnat staretul

TIMIS. Multa amaraciune la Partos, dar si in localitatile din jur. Cei care l-au iubit si pretuit pe parintele Varlaam, cunoscut drept Padre, staretul manastirii, care s-a stins la Terapie Intensiva noaptea trecuta, sunt in doliu si se roaga pentru odihna sufletului sau mare.

CITESTE SI: A murit Padre, unul dintre cei mai iubiti preoti din Timis, infectat cu COVID. Avea 42 de ani

Marti, de la orele 19.00, la Manastirea Partos se va oficia slujba priveghiului, iar miercuri dimineata, de la ora 9.00 e programata Sfanta Liturghie.

Tot miercuri, de la orele 12.00, are loc despartirea de Padre, dupa care trupul sau va fi asezat in incinta manastirii pe care a slujit-o ca staret, vreme de 12 ani.

VIDEO: George Stefanita

Reprezentantii manastirii atrag atentia tuturor celor care si-ar dori sa-i aduca un omagiu ca slujba de inmormantare va fi diferita, dat fiind faptul ca parintele Varlaam a fost infectat cu coronavirus.

Dat fiind protocolul diferit pentru înmormântare în cazul infecției cu virusul SARS-COV-2, slujba înmormântării va avea un regim special.
Vă îndemnăm să respectați toate regulile specifice acestei perioade: purtarea măștii, distanța, așa cum mereu ne-a îndemnat părintele stareț.
Cu toții dorim să ne luăm rămas bun de la părintele nostru, dar vă rugăm să ne fiți îngăduitori și să respectați aceste reguli pentru a cinsti așa cum se cuvine memoria părintelui„, au transmis reprezentantii Manastirii Partos, locul in care Padre a slujit cu har ani la randul, locul in care avea inima si usa deschise pentru oricine, unde a avut grija de o multime de copii carora le-a asigurat o masa calda si educatie.

Va reamintim, parintele staret de la Partos, Varlaam, a murit in sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara, dupa 18 zile de lupta cu coronavirusul.

Exit mobile version