Noutati :

Curatenie cu ajutorul voluntarilor pe malurile unui lac din apropiere de Timisoara

31 iulie, 2020 - 04:39 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Mai multi voluntari isi vor rupe cateva ore in weekend pentru a da o mana de ajutor la curatarea unui lac langa Timisoara.

CITESTE SI: Cazuri de coronavirus intr-un centru pentru copii abandonati din Timisoara si noi infectari cu COVID la Oncohelp. Avem 10 focare in judet 

Actiunea de curatenie are loc sambata intre orele 9.30 si 13.30, in imprejurimile lacului de acumulare si pe lizera padurii din Dumbravita, pe traseul 1 de cicloturism.

Voluntarii prezenti vor avea gratuit la dispozitie saci pentru colectarea selectiva a gunoaielor, manusi si masti si, pentru respectarea masurilor de protectie si de distantare sociala in vigoare, toti participantii vor colabora in grupuri de maxim 3 persoane.

Actiunea este organizata de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in judetul Timis in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, SC RETIM SA si Primaria Comunei Dumbravita.

RETIM pune la bataie 300 de saci in care vor fi adunate deseurile, manusi pentru fiecare dintre voluntari, dar si o masina in care vor fi incarcate gunoaiele.

Comuna Dumbravita Timis face parte din arealul pe suprafata caruia se desfasoara proiectul european RORS-39, Eco Timis – un nou produs turistic realizat de Asociatia pentru Promovarea Turismului Timis in colaborare cu parteneri din Republica Serbia in cadrul INTERREG IPA-CBC Romania-Serbia.

In cadrul acestui proiect a fost dezvoltata o infrastructura de turism ce promoveaza turismul eco si cicloturismul de-a lungul a mai multe trasee. In jurul lacului de acumulare Dumbravita au fost montate mese, banci, umbrare, cosuri de gunoi, indicatoare si panouri informative astfel incat turistii iubitori de natura, drumetii si plimbari cu bicicleta sau canoele sa se poata bucura de aria naturala.

Actiunea din 1 august este a treia actiune de ecologizare organizata de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis, dupa cele din comuna Sag si Ciacova.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...