Noutati :

Curatenia generala are loc si anul acesta in Timis. Voluntarii „Let’s Do It, Romania!” vor aduna din nou gunoaiele timisenilor

15 iunie, 2011 - 04:00 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMIS. Zeci de voluntari vor proteja mediul inconjurator si anul acesta, adunand deseurile aruncate de timiseni sau de simpli trecatori in judetul nostru. „Let’s Do It, Romania!” revine in 24 septembrie.

Marea curatenie se face ca si anul trecut, cand din toata tara s-au adunat 550.000 de saci de deseuri, numai din Timis fiind colectati peste 19.000 de saci de gunoi, cu ajutorul a aproape 7.000 de voluntari din 64 de localitati.

Anul 2011 vine insa cu noutati pentru cei care tin la mediul inconjurator si la civilizatie. Este vorba despre un nou sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe „zone de cartare”, de aproximativ 3×3 kilometri. Fiecare voluntar care se inscrie pentru cartare isi va alege zone proprii, iar raportarea se va face incarcand pe intranetul proiectului informatiile de pe teren.

Noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judet, dar si alocarea resurselor in zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. Obiectivul final al acestui sistem este Harta Deseurilor, instrumentul cheie pentru organizarea voluntarilor pentru ziua de curatenie. Harta va sta la baza Registrului National al Deseurilor, gandit ca un instrument de monitorizare a zonelor cu probleme din intreaga tara, util pentru autoritati si organizatori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. paradox :Nici o persoana ce arunca gunoi aiurea nu va participa la aceasta actiune, si nici o persoana ce va participa nu va arunca resturi in spatiu public . !!! punem pariu !!!

  2. punem! intre 20.000 de voluntari cati ma astept sa fie in tot Timisul, cu siguranta scapa cel putin o persoana care are prostul obicei de-a arunca gunoi pe unde-apuca…

    • hm ! ok, sper sa pierd si sa creasca nr civilizatilor