Noutati :

Cum vrea PDL sa schimbe Constitutia? Deputatul timisean Alin Popoviciu: parlament unicameral si regionalizare

10 mai, 2013 - 10:55 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Pana in data de 15 mai, fiecare partid trebuie sa vina cu unele propuneri pentru reviziurea Constitutiei Romaniei. PDL a pregatit deja cateva idei pe care le va prezenta comisiei pentru schimbarea Constitutiei, din Parlament.

Pana in 15 mai, fiecare partid ttrebuie sa isi prezinte propunerile pentru modificarea Constitutiei. Este cel mai important mandat dat de poportul roman si de la acest lucru ar trebui sa se plece„, a declarat Popoviciu.

El a spus ca unul din punctele care ar trebui sa se regaseasca in Constitutie este regionalizarea. Popoviciu spune ca Uniunea Europeana reglementeaza clar modul in care se face regionalizarea.

Exista o directiva a Uniunii Europene care are 6 criterii dupa care ar trebui organizate regiunile: istoric, geografic, economic si social, cultural si populatia. Ca sa nu ne mai certam unde va fi capitala regiunii, sa ia fiecare aceasta directiva. Este momentul ca in aceasta Constitutie, unitatile admin sa isi creeze singure politicile proprii si sa raspunda pentru ele„, a spus deputatul.

Popoviciu a mai declarat ca PDL va cere, de asemenea, intarirea puterii judecatoresti.

Cine a fost la un proces, a vazut ca procurorul sta langa judecator pe cand avocatul si cel acuzat stau undeva in sala. Nu este normal sa se intample asa. Ar trebui sa fie pe linie de egalitate„, a spus Alin Popoviciu.

Printre propunerile PDL pentru revizuirea Constitutiei se mai regasesc: acordarea de 5% din PIB pentru educatie, o singura asumare a raspunderii Guvernului pe sesiunea parlamentara si parlament unicameral cu 300 de parlamentari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...