Cum vom plati impozitele dupa regionalizare? Ministrul Finantelor: Impozitarea se va face in 3 trepte – local, regional si national

Dupa regionalizare, care va avea loc in urma revizuirii Constitutiei si dupa ce proiectul va fi discutat in Uniunea Social Liberala si in Guvern, impozitarea se va face pe trei trepte: local, regional si national, a declarat sambata, la Resita, ministru Finantelor, Daniel Chitoiu, citat de Agerpres: „Avem in vedere descentralizarea atributiilor ministerelor si institutiilor de la nivel national catre regiuni, apoi descentralizarea finantarilor care se realizeaza acum la nivel national, schimbarea sistemului fiscal actual, pe trei trepte: impozite si taxe care se vor colecta la nivel local, impozite si taxe care se vor colecta la nivel regional si cele care se vor colecta la nivel national„.

Ministrul Finantelor a explicat ca se doreste un sistem fiscal astfel incat, nici primariile de comune, nici cele de orase sau cele de municipii, dar nici Consiliile judetene sa nu mai stea cu mana intinsa la Guvern, indiferent de forta politica ce se afla la guvernare.

Totodata, se doreste ca cea mai mare parte a veniturilor sa fie realizate la nivel local, iar Guvernul sa vina numai cu surse de finantare in completare si numai pentru proiectele mari, nationale, care nu pot fi sustinute de autoritatile publice locale.

Trebuie sa stimulam autoritatile publice locale, pentru a atrage investitii, sa atraga investitori, iar parte din sumele produse de acestia sa ramana autoritatilor locale„, a spus Daniel Chitoiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.