Noutati :

Cum vi se pare? Mailurile si convorbirile telefonice vor fi monitorizate legal!

4 noiembrie, 2011 - 10:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme si deputatul PDL Adrian Badulescu propun un proiect de lege care daca va fi adoptat s-ar putea transforma intr-un mare Big Brother pentru romani. Acestia vor fi monitorizati!

Proiectul care obliga operatorii de telefonie mobila  sa stocheze timp de 6 luni toate apelurile si mailurile a fost adoptat in anul 2008 de catre Parlament, dar a fost declarat neconstitutional un an mai tarziu deoarece „afecteaza exercitiul drepturilor sau al libertatilor fundamentale – drept la viata intima, privata si de familie, dreptul la secretul corespondentei si libertatea de exprimare”.

Acum, proiectul este reluat, fiind eliminate elementele neconstitutionale din documentul anterior.

„Dorim sa subliniem faptul ca necesitatea acestei legi deriva si in contextul recentelor atacuri teroriste care au avut loc in Norvegia in luna iulie a acestui an, impunandu-se astfel masuri pentru combaterea recrudescentei acestui fenomen”, explica in expunerea de motive deputatii initiatori.

Daca legea va fi adoptata de Parlament, in cazul retelelor de telefonie fixa si mobila se vor retine timp de sase luni numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarului celui spre care a fost redirectionat apelul, dar si numele acestora.

in cazul serviciilor de Internet – posta electronica si telefonie, se va identifica utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit. Astfel, pentru toate comunicarile prin telefon sau internet se vor retine data, ora initierii si incheierii comunicarii, ora conectarii si deconectarii de la Internet, adresa de IP, furnizorul de Internet. Dupa sase luni toate aceste date vor trebuie distruse ireversibil.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...