Noutati :

Cum va fi impodobita si iluminata strada pietonala Marasesti din Timisoara de sarbatori

9 octombrie, 2018 - 08:49 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. A fost stabilit felul in care va arata iluminatul festiv pe una dintre cele mai importante strazi din centrul istoric al Timisoarei, in acest an, de sarbatori.

CITESTE SI: Oamenii fac minuni in Timis. Zeci de tineri voluntari au reparat casa unor batrani de 90 de ani singuri pe lume. Inca o poveste emotionanta Acasa in Banat, ce nu lasa sa piara patrimoniul valoros al acestor locuri 

Aceasta pentru ca a fost desemnat castigatorul competitiei Lights ON Timisoara, singurul concurs de concepte si idei pentru iluminatul festiv din Romania, aflat la cea de-a patra editie in Cluj-Napoca si la cea dintai in Timisoara.
Petra Popa, arhitect (3D Architectural Eye), este cea care semneaza proiectul declarat invingator. Ea va primi premiul de 500 de euro, iar solutia propusa pentru iluminatul festiv va fi implementata pe Marasesti, avand ca tema Centenarul.

Concursul a fost lansat in 14 septembrie, iar inscrierile s-au facut pana in 5 octombrie 2018, zi in care a fost ales si castigatorul. Juriul care a desemnat solutia castigatoare a fost alcatuit din Aura Balanescu – artist vizual si co-fondator Avanpost, Dan Idiceanu – arhitect si membru in Comisia de Urbanism Timisoara, Lucian Buda – seful Directiei de Iluminat Public Timisoara si Andi Daiszler – fondatorul Lights On.

Acestia au luat in calcul toate plansele depuse, niciuna nefiind descalificata, si au apreciat, in primul rand, caracterul original, sustenabilitatea proiectelor tradusa in posibilitatea nu doar de replicare in anii urmatori, ci si de reutilizare in alt spatiu, precum si fezabilitatea din punct de vedere tehnic. Astfel, dintre cele 5 proiecte depuse, proiectul La Pas a fost ales castigator, in primul rand data fiind abordarea, apoi latura estetica si valoarea inovativa. Solutia castigatoare in forma in care a fost propusa nu se incadreaza in bugetul de implementare de 45.000 lei + TVA, caz in care, potrivit regulamentului concursului, urmeaza o perioada de negociere cu autoritatea de implementare, respectiv Primaria Timisoara.

Ne bucuram ca astfel de initiative prind contur la nivelul tarii si ca Timisoara si Primaria Timisoara au adoptat aceasta metoda moderna care vine in sprijinul tuturor celor interesati de modul in care arata orasul iarna”, au spus juratii.

Lights ON este un proiect al Asociatiei Daisler, ONG infiintat in 2016 la Cluj-Napoca. Scopul asociatiei este reactivarea spatiilor urbane din orase. Din 2017 asociatia Daisler dezvolta si conceptul Strada Potaissa – piata de flori altfel, singurul street delivery din tara costumat intr-o piata de flori altfel. Peste 7.000 de oameni s-au bucurat in 2018 de cele trei zile in care strada a prins viata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper ca amplasarea iluminatului ornamental la „cota zero” nu va impieta asupra siguranti pietonilor, in speta a copiilor (electrocutare). Astept comentariile privind … (cat ma pricep la domeniu)