Noutati :

Cum va arata noua Maternitate a Spitalului Municipal din Timisoara, in care se va muta cea de pe Odobescu. Primele imagini dezvaluite

4 septembrie, 2018 - 09:21 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
2

TIMISOARA. Prinde tot mai mult contur noua Maternitate a Spitalului Municipal, ce se va ridica la Timisoara, iar opiniatimisoarei.ro va dezvaluie, in premiera, cum va arata constructia ce se va inalta pe Calea Bogdanestilor.

CITESTE SI: Concerte si ratuste, la start, la Timisoara. Avem programul complet al Festivalului Bega Bulevard. Cine urca pe scena

In curand se finalizeaza Studiul de Fezabilitate pentru noua constructie, iar pana la sfarsitul anului trebuie sa fie incheiat si Proiectul Tehnic.

„Studiul de Fezabilitate este aproape gata, termenul de predare este luna septembrie, mai exact in 10 septembrie. Vom avea o ultima discutie pe ceea ce s-a elaborat, in 10 septembrie, si dupa acele eventuale ultime clarificari, o sa introducem SF-ul in sedinta de Consiliu Local. In continuare ei au obligatia ca pana in decembrie sa ne predea Proiectul Tehnic. Vom aproba si Proiectul Tehnic si apoi organizam licitatia pentru executie. Sper ca in 2019 sa incepem efectiv constructia. In mod normal constructia ar trebui sa dureze aproximativ doi ani”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Spitalul se va intinde pe 15.000 de metri patrati, la care se adauga 2000 de metri patrati care vor deservi zona administrativa. Cladirea se va inalta pe 6 etaje, va cuprinde 236 paturi, din care 150 pentru Obstetrica-Ginecologie, 16 pentru Terapie Intensiva, iar restul vor fi destinate sectiei de Neonatologie.

In cadrul spitalului vor exista si alte compartimente, laboratoare, Departamentul de fertilizare in vitro si echipamentele pentru fertilizare in vitro. Unele saloane vor fi cu 2 paturi si baie proprie, va exista si o bucatarie care va deservi maternitatea si sectiile la distanta, dar si o spalatorie care va acoperi nevoile intregului spital.

Deocamdata, pana la finalizarea Studiului de Fezabilitate, nu se cunoaste o suma aproximativa la care s-ar putea ridica lucrarea. Investitia va fi facuta de Primaria Timisoara, intrucat Spitalul Municipal este in subordinea municipalitatii.

Va reamintim, in prezent, Maternitatea Odobescu, ce apartine de Spitalul Municipal Timisoara, isi desfasoara activitatea intr-o cladire care apartine comunitatii evreiesti. Contractul a expirat, iar acum trebuie renegociat. Pana acum, spitalul platea o chirie de 5.100 de euro pe luna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O sa fie gata in 2030. In cel mai optimist scenariu.

  2. O noua vrăjeala marca robu oprea. Bani aruncați pe studii. Ar fi deontologic ca opinia Timișoarei sa urmărească și ce s a realizat din promisiunile pe care le a mediatizat legat de municipal. Numa așa, de sanchi și de deontologie profesională.