Noutati :

Cum sfasie maidanezii factura hingherilor, la Timisoara? Clauze de senzatie!

7 martie, 2016 - 01:38 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primaria Timisoara va organiza o noua licitatie pentru a gasi o firma care sa se ocupe de cainii fara stapan din oras. Proiectul a trecut deja de plenul Consiliului Local, insa, deocamdata, nu se cunoaste data licitatiei. Apar insa surprize in contractul cadru pe care il va semna firma castigatoare.

Contractul cu Danyflor nu s-a incheiat, insa firma a terminat toti banii alocati pentru mancarea animalelor, deoarece a continuat sa hraneasca maidanezii dupa termenul de 14 zile prevazut de lege, dupa care trebuiau eutanasiati. De aceea, primaria va trebui sa gaseasca o firma noua care sa se ocupe de cainii fara stapan. Noua intelegere se va intinde pe trei ani, iar firma castigatoare va trebui sa vina cu propriul adapost pentru cazarea patrupedelor.

De asemenea, sunt stipulate conditiile de capturare si cazare a maidanezilor si situatiile in care cainii pot fi tranchilizati.

Contractul este deja intocmit si pus la dispozitia firmelor doritoare, alaturi de caietul de sarcini, si prevede sanctiuni interesante. Pe langa ca firma de ecarsiaj va trebui sa ii despagubeasca pe oamenii muscati de caini, daca dovedesc acest lucru printr-o sentinta judecatoreasca, acum au aparut si alte reglementari in contractul cadru. Firma care va gestiona cainii fara stapan din Timisoara va incasa banii lunar in functie de cati timisoreni vor fi muscati de caini. Asadar, se aplica penalitati astfel:

10% din factura lunara, daca un numar cuprins intre 1 si 10 persoane sunt muscate de caini
20% din factura lunara daca un numar cuprins intre 11-20 de persoane sunt muscate de caini
30% daca un numar cuprins intre 21-30 de persoane sunt muscate de caini
40% daca un numar mai mare de 31 de persoane sunt muscate de caini
50% daca un numar mai mare de 41 de persoane sunt muscate de caini

Penalitatile acestea vor fi aplicate insa numai dupa perioada de gratie de 3 luni de la intrarea in vigoare a contractului.

Se va da drumul imediat la licitatie, nu va pot spune exact cand. Eu am introdus acele penalitati  in vechiul contract si acum le-am reluat. Inainte nu au existat  de niciun fel astfel de penalitati. A fost o lunga perioada in care nu s-a facut nimic in acest domeniu datorita blocajelor legii„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

La ultima licitatie o singura s-a prezentat: Danyflor. E de asteptat ca si de asta data, ea sa fie unicul participant.

„In acest moment, contractul cu primaria nu este reziliat si vom merge si la licitatia ce urmeaza sa se organizeze. Danyflor despagubeste orice persoana care este muscata de caini fara stapan. Am avut numai clauze de muscaturi dovedite, pentru care plateam despagubiri doar persoanelor in cauza”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ionel Puscas, director Danyflor.

In prezent, in adapostul firmei care are contract cu Primaria, Danyflor, se afla peste 500 de animale.

Primarul Nicolae Robu a dat deja o dispozitie prin care animalele pot fi eutanasiate, conform legii, insa niciun catel nu a fost inca ucis, incercandu-se salvarea lor prin adoptie, mai ales la distanta.

CITESTE SI:  Verde la eutanasiere! Incepe UCIDEREA cainilor din adapostul Danyflor, la Timisoara!

Protest-caini-Primarie (1)

Iubitorii de animale au protestat deja la Primarie fata de luarea masurii de eutanasiere a cainilor pe care nimeni nu i-a revendicat vreme de doua saptamani.

CITESTE SI: Protest cu caini in fata Primariei Timisoara. Oamenii spun „Nu eutanasierii!”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si vor aparea … muscatii? Cei care-si rotunjesc veniturile fiind muscati de caini?

  2. Deci vor exista simultan în vigoare două contracte diferite, în derulare, între aceeaşi doi parteneri contractuali având exact acelaşi obiect (şi având aceeaşi bază materială/infrastructură)?
    În urmă cu 4 ani noua conducere a PMT spunea că nu poate fi reziliat sub nici o formă contractul aflat în vigoare la acel moment… Acum se poate? Cum e posibil să câştigi un nou contract dacă pe cel anterior nu l-ai putut duce la îndeplinire?